Szórakozás

Megrugdosta a rendőr a gyanúsítottat

Az erőszakos egyenruhás felfüggesztettel megúszta.

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a rendőrt, aki megvert egy lopáson tetten ért gyanúsítottat. Zólyomi Csilla tanácsa mindenben helybenhagyta a Veszprémi Törvényszék korábbi ítéletét.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és hamis tanúzásra felhívás miatt egy év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztette. A bírói tanács egyetértett az elsőfokú döntés azon kitételével, hogy nincs törvényes lehetőség a vádlott előzetes mentesítésére a cselekmény tárgyi súlya és az elkövetés módja miatt.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a rendőr a két évvel ezelőtt lopáson ért sértettel szemben agresszívan lépett fel, előbb gyomron, majd mellbe rúgta. Vonszolni kezdte, hogy mutassa meg, mit, hol és hogyan csinált a cselekmény elkövetésekor, majd a helyszínen és a rendőrségen is bántalmazta áldozatát.

Miután kiderült, hogy büntetőeljárás indul ellene, a rendőr felkereste a tolvajjal szemben vele együtt intézkedő kollégáját, és célzást tett arra, hogy a kihallgatás során nem kell mindent elmondania.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik