Szórakozás

Gyerekeket ölt egy kínai késelő

Két kisgyermeket megölt, két felnőtt nőt és egy harmadik gyereket megsebesített egy késelő a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm területen, majd végzett magával - jelentette a kínai média rendőrségi forrásokra hivatkozva csütörtökön.

Az eset még szerdán, az esti órákban történt Kanluotun faluban. Az ámokfutó végül az egyik áldozat házában öngyilkosságot követett el. A pontos körülményekről, a lehetséges indítékról nem közöltek részleteket.

Kínában időről időre hírt ad a média utcai, iskolák körüli késelésekről, amik mögött gyakran személyes konfliktus húzódik, míg máskor, a szakértők szerint, a modern társadalom szülte feszültségek törnek felszínre ilyen módon az emberekből.

Tavaly decemberben egy férfi huszonkét kisiskolást és egy felnőttet sebesített meg késsel a közép-kínai Honan tartomány egyik településén. Három évvel ezelőtt pedig két hónapon belül öt olyan – többnyire késeléses – támadásról számolt be a sajtó, amelyet gyermekek ellen követtek el.

A kínai politikai vezetés akkor a legfelsőbb szinten foglalkozott a jelenséggel, és a hatóságok intézkedéseket hoztak az egész országban az oktatási intézmények biztonságának megszigorítására. Egy időre a magánkereskedésekben megtiltották a szúró-, vágóeszközök, konyhai bárdok árusítását is.

Ajánlott videó