Szórakozás

Kicsi pandában bíznak Washingtonban

kicsi panda (panda, kölyök, )
kicsi panda (panda, kölyök, )

Amerikában nem szexeltek az állatok, orvosi segítséggel jöhet az utód.

Nemcsak Tokióban, hanem az amerikai fővárosban is pandaszaporulatban reménykednek, miután a washingtoni állatkert nőstény óriáspandája mesterséges megtermékenyítésen esett át Kínából érkezett szakemberek segítségével.

A washingtoni állatkert dolgozói a héten észleltek változást Mei Xiang hormonszintjében, “légyottra” azonban nem került sor közte és párja, Tian Tian között. A nőstényen végül ezért kellett elvégezni a beavatkozást.

A nőstényt elaltatták, majd Tian Tiantól vett – részben friss, részben fagyasztott – spermával megtermékenyítették.
“Bízunk abban, hogy próbálkozásaink sikeresek lesznek idén” – mondta Dave Wildt, a fajok fennmaradásáért felelős Smithonian biológiai központ vezetője. Szerinte Mei Xiang hormonszintje és viselkedése bizakodásra ad okot. A tudósok az elkövetkező hónapokban ultrahangos vizsgálatokat fognak végezni a nőstényen, hogy megtudják, vemhes lett-e. A pandáknál 95-160 napig tart a vemhesség.

Mei Xiang eddig két alkalommal hozott világra utódot. Az elsőt még 2005-ben, a másodikat tavaly, de az az állat még újszülöttként elpusztult, csakúgy mint a szintén 2012-ben született tokiói pandabébi. A japán fővárosból nemrég jelentették, hogy újfent pandaszaporulatban reménykednek, mert az ottani állatkert két pandája “összebújt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik