Nagyvilág

Pandaszex került a híradóba

panda (panda, állat, )
panda (panda, állat, )

Óriási az érdeklődés az állatok iránt, most reménykednek a szaporulatban a japán Ueno állatkert dolgozói és a szigetország lakói.

A japán főváros északi részén elterülő állatkert lelkendezve tudatta a nagyvilággal, hogy a park két óriáspandája, Sin Sin és Ri Ri hétfő este, majd kedd reggel is párosodott, így elképzelhető, hogy újabb pandabébi születik Tokióban.

A 2011-ben Kínától kapott óriáspandáknak tavaly már született kicsinye – 24 év után először az állatkert történetében –, de a bébi egy hét után tüdőgyulladásban elpusztult. Akkor a televíziós adásokat is megszakították, az állatkert igazgatója pedig zokogva jelentette be a kölyök halálát.

A pandáknál évente egyszer van párzási szezon, ilyenkor a nőstények mindössze néhány napig fogamzásképesek.

Nem szégyenlősködtek a köztévében

Sin Sint és Ri Rit hat napja védik a kíváncsi látogatók ezrei elől. A nőstény Sin Sint és a hím Ri Rit a hétfői aktusig egy elkerített területen helyezték el.

„17.20-kor engedtük össze az állatokat, amelyek egy ideig méregették egymást, majd hat órakor megtörtént az aktus. Öt perccel később már saját elkerített területükre kerültek vissza az állatok” – számolt be a részletekről kedden Hidetosi Kurotori, a park munkatársa.

A pár reggel megismételte az aktust. Az állatkert még felvételt is közzétett a jelentőségteljes pillanatról honlapján. A „szexvideót” az NHK japán közszolgálati tévécsatorna is bemutatta. Japánban óriási az érdeklődés a tokiói óriáspandák iránt.

Míg a távol-keleti országban nagy öröm lett úrrá az embereken a pandanász miatt, a bécsi állatkertben – ahol szintén két kínai óriáspanda vendégeskedik és már több kölyök is született – idén még várat magára a légyott.

Nemcsak a pandák érzik a tavaszt: február végén a rotterdami állatkert jegesmedvepárját még az állatkert látogatóinak közelsége sem hozta zavarba, nagyon közeli bepillantást engedtek a jegesmedvék párzási szokásaiba. Az állatkert a tokióihoz hasonlóan feltöltötte honlapjára a jegesmedvenászt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik