Szórakozás

Ma temetik Cipőt

Bódi László Cipő (Bódi László Cipő)
Bódi László Cipő (Bódi László Cipő)

Ma 15 órakor vesznek végső búcsút az énekestől a kistarcsai köztemetőben.

A Republic zenekar arra kérte a tisztelőket és rajongókat, hogy az együttes március 11-én elhunyt alapítója, dalszerzője, énekese, Bódi László, azaz Cipő emlékére egy szál rózsát hozzanak magukkal a szertartásra.

Cipő 47 évesen hunyt el szívbetegségben. A szertartáson családja, a Republic részéről Boros Csaba, a zenésztársadalom nevében pedig Bródy János búcsúzik az énekestől. A ma délutáni temetésről, a kistarcsai temetőhöz való eljutás lehetőségeiről a Republic Facebook-oldalán található részletes információ.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Az 1990-ben alakult Republic az elmúlt több mint két évtizedben az egyik legnépszerűbb popzenekarrá vált Magyarországon. Az együttes dallamos zenéje, Cipő könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: „Neked könnyű lehet, „Repül a bálna”, „Ha itt lennél velem”, „A 67-es út”, „Kék és narancssárga”, „Szállj el kismadár”. Az együttes minden lemeze – legutóbb a tavaly kiadott Bólints, Tibi! – magas példányszámban kelt el.

A Republic számos szakmai elismerést kapott, köztük Arany Zsiráf- és Fonogram-díjat, tagjai 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehették át. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik