Szórakozás

Gigi karrierjébe kerülhet a plágiumvád

Plágium miatt kizárhatják Radics Gigit az eurovíziós dalversenyből. Az énekesnő menedzsrere reméli, a lány nem roppan össze a hazug vád súlya alatt.

Ülésezik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által felkért szakértôi csapat, hogy megállapítsa, tényleg hasonlít-e Radics Gigi versenydala a román Paula Se­ling Timpul című slágerére. Amennyiben a zenei szakemberek és televíziós jogászok úgy ítélik meg, hogy a két nóta feltűnően egyezik, az előadót kizárhatják az eurovíziós elôválogatóból. A döntést ma délelőtt hozza meg az MTVA.

A Bors megkereste Paula Selinget és menedzserét is, azt kérve, hallgassák meg Gigi számát, s ítéljék meg, valóban tőle lopták-e az amerikai szerzők. A csinos román popsztár úgy véli, valóban vannak egyezések a refrénben, de nem tartja koppintásnak. “Gigi dala oké” – jelentette ki.

A plágiumvád előtt értetlenül áll a magyar énekesnő és menedzsere, amelyre tegnap Gigi Facebook-oldalán is reagáltak.

“Nem tartom életszerűnek a plágiumot. Amerikai szerzők 2012 októberében írtak egy dalt, azzal Gigi jelentkezett a versenyre, és három nappal a döntő előtt összehasonlításról beszélnek. A támadóink a rosszindulat kottájából játszanak, szerintem csak fogást keresett valaki Gigin, mert az előadásába nem lehetett belekötni. Rendkívül szomorú, hogy így próbálják besározni. Gigi tiszta szívű lány, óriá­si élmény számára a döntőbe jutás. Ha nem elég erős lelkileg, a pályáról is letérítheti a hazug vád” – nyilatkozta felháborodva Joós István, Gigi menedzsere.

(Fotó: TV2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik