Szórakozás

Fiala balhézott a pszichológia tanszéken

Rossz napja volt: durva, provokatív kritikákkal illette azt a könyvet, amelyet reklámoznia kellett volna.

Meghökkentő élményben volt részük azoknak, akik részt vettek Berentés Éva pszichológus könyvének bemutatásán. Az Index beszámolója szerint a szerzővel való beszélgetést Fiala János vezette, aki már az elején kijelentette, hogy rossz napja van.

Fiala egy pulton ülve kérdezgetett, már a testbeszéde is rosszat sejtetett – a könyvet gyűrögetve tette fel első kérdését: „Ez micsoda, egy tankönyv?” Itt még sínen lett volna a beszélgetés, mert a szerző elmondta, hogy ha tankönyvszerű is, azoknak szól, akiket érdekel a személyiségfejlődésük, egyfajta tükör, ami kijelöli az utat, amerre mennünk kell, megmutatja, hová fejlődjünk. Itt következett Fiala János önvallomása: „56 éves leszek, 18 éves korom óta járok pszichoterápiára, de nem értettem meg a könyvből semmit” – mondta.

(Fotó: TV2)

Fiala ezután kizárólag durva, provokatív kritikákkal illette a könyvet, ami még a sajtóesemény szervezőit is meglepte, erre senki nem számított. A műsorvezető azon rugózott, hogy a könyvben tárgyként kezelik az embereket, túlegyszerűsített és egy dimenzióban ír le hús-vér embereket. Valószínűleg magával a pszichológia tudományával lehetett ez a gondja, és nem vette figyelembe, hogy itt egy pszichológiai szakkönyvről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik