Szórakozás

500 milliót zenélt össze az LGT

Elképesztő rekordot állított fel az LGT a múlt hét végén: az együttes háromszor is megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát, s ezzel félmilliárd forintos jegybevételt ért el.

Természetesen nem maradt ott a teljes összeg a népszerű együttes tagjainál, ám mindent elárul sikerükről, hogy az 500 milliós bevételnek eddig még csak a közelében sem járt egyik magyar banda vagy előadóművész sem. A Blikk számításai szerint azonban így sincs joguk szomorkodni, ugyanis minden költség levonása után is több mint 400 milliónyi haszon volt a koncertsorozaton.

(Fotó: MTI / Kollányi Péter)

Az viszont rejtély, hogy mennyi maradt az LGT tagjainál. Aranyszabály, hogy a muzsikus fix összegért játszik, ezért gyanítható, hogy az első buliért kb. 50 milliót kért az LGT – 20 millió Pressernek, 10-10 millió a többieknek -, de a második és a harmadik koncert meghirdetése előtt százalékokról is egyeztethettek. Ez üzleti titok, de találgatni szabad. A lap szerint a bruttó 420 millióból legalább 200 millió a zenekarnál maradt, ennek nagy része pedig a dalszerző, vezető Presser Gábornál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik