Szórakozás

Lopással vádolják Gesztit

Kísérteties a hasonlóság: az amerikai Gringo Star bepöccent Gesztiék névválasztása miatt.

Mint kiderült, nem volt túl szerencsés Geszti Péter legújabb együttesének névválasztása, mivel Amerikában 2007 óta már létezik egy Gringo Star nevű banda. Igaz, a magyar szöveggyáros és csapata egy plusz z-betűvel, vagyis Gringo Sztárként fut a hazai popéletben, a tengerentúli zenekar tagjai mégis zokon vették a névválasztást.

– Igen, értesültünk róla, hogy van egy magyar „gringo star”, és kicsit be is pöccentünk, hogy ők is ezt az elnevezést használják – felelte a Blikknek Nicholas Furgiuele, az amerikai Gringo Star vezetője, és hozzátette. – A mi zenekarunknak 2007 óta ez a neve. Lemezeket adtunk ki, és 17 európai országban turnéztunk, még azelőtt, hogy a magyar Gringó Sztár egyetlen koncertet is adott volna. Igazán kitalálhattak volna maguknak egy másik nevet – fűzte hozzá Nick, aki Pete bátyjával alapította a rockos popzenét játszó formációt.

(Fotó: Kummer János)

Geszti szerint azonban nincs oka piromkodni, ugyanis mindez csak egy véletlen egybeesés: még 13 éve játszott el a Beatles legendás dobosának, Ringo Starrnak a nevével, és a gringosztar lett az egyik e-mail-címe. Emellett az X-Faktor mentora állítja, hogy a Gringo Sztár 2011-es megalakulásakor kiadója már lefutotta ezeket a köröket a másik Gringoval.

“Úgy érzem, tiszta helyzetet teremtettünk, amikor tavaly Geszti Péter és a Gringó Sztárra változtattuk az együttes nevét” – fűzte hozzá a szöveggyáros, aki azt is sietve hozzátette, hogy a kattintások alapján a magyar Gringo Sztár sikeresebb a legnagyobb internetes videomegosztón, mint az amerikai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik