Szórakozás

Bilincsben a hódmezővásárhelyi élelmiszerbolt kirablója

A gyanú szerint egy 26 éves fiatalember rabolta ki a kertvárosi élelmiszerboltot Hódmezővásárhelyen tavaly december 4-én.

Arcát eltakarva, késsel fenyegetőzve rabolta ki a kertvárosi élelmiszerboltot egy fiatal férfi 2012. december 4-én – tájékoztatta a Szeged-24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az idős sértett azonnal engedelmeskedett, mivel a támadója a kést a mellkasához szorította, és megölésével fenyegette. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatti nyomozás során minden törvényes eszközt bevetett az elkövető mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében. A nyomozók több mint száz emberrel kerültek kapcsolatba, tucatnyi szóba jöhető embert ellenőriztek. Így került a rendőrök látókörébe a 26 éves férfi, aki korábban már volt büntetve rablás miatt.

Miután a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói csütörtökön megállapították a gyanúsított tartózkodási helyét, a főkapitányság Akció Alosztályának kommandósai az egyik helyi kocsmában el is fogták a férfit. A házkutatás során sikerült olyan tárgyi bizonyítékot is lefoglalni, ami tovább erősítette a megalapozott gyanút.

Kiderült az is, hogy a 26 éves vásárhelyi lakos felelős három idén elkövetett Szabadság téri garázs feltöréséért, amelyekbe a tető megbontásával jutott be. Kettőből üres kézzel távozott, míg a harmadik helyről több százezer forintnyi értéket vitt magával.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően a gyanúsítottat őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik