Szórakozás

Előzetes letartóztatásban a facebookos szatír

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság azt a 20 éves fiatalembert, aki január elsején hajnalban megtámadott egy nőt a Liszt Ferenc utca egyik panelháza előtt.

Mint ismert, a sértett először nem a rendőrséghez fordult, hanem a Facebook közösségi portálon tette közzé a vele történteket – közölte a Szeged24-gyel Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főparancsnokság sajtóreferense. Erre figyelt fel egy szolgálaton kívüli vásárhelyi rendőr, majd ez alapján keresték meg a nyomozók a nőt, aki végül csütörtök kora délután tett magánindítványt.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság csak ezután indíthatta meg a nyomozást. Ennek következményeként négy órán belül azonosították a támadót, akit még aznap késő délután el is fogtak. A 20 éves büntetlen előéletű férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elismerte, hogy aznap éjjel egy másik nő sérelmére is hasonló bűncselekményt követett el Hódmezővásárhelyen. A rendőrök ez utóbbi sértettet is felkutatták, aki így szintén feljelentést tett.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a 20 éves hódmezővásárhelyi lakost őrizetbe vette és szemérem elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a bíróság egy hónap időtartamra el is rendelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik