Szórakozás

Újabb köztévés sikerműsor dobta be a törölközőt

gundel-takacs-gabor(1)(960x640).jpg (gundel takács gábor, )
gundel-takacs-gabor(1)(960x640).jpg (gundel takács gábor, )

Már biztos, hogy a DTK után a Gundel-Takács Gábor által vezetett Maradj talpon! című vetélkedőt is leveszik a képernyőről.

Mi történik az MTVA-nál? Tegnap a D. Tóth Kriszta által vezetett DTK Show megszűnéséről kaptunk hírt, ma pedig kiderült, hogy a 233 adást megélt Maradj talpon! című vetélkedő is határozatlan időre megpihen. A Vasárnapi Hírek információi szerint a 2011 októbere óta futó műsor a több mint félmillió nézőjével a köztévé egyik legsikeresebb produkciója volt. A vetélkedő házigazdája, Gundel-Takács Gábor márciustól egy új napi műsorban lesz látható. Gundi a nézőktől már nem tudott elbúcsúzni a műsorban, a készítők csupán a Maradj talpon! Facebook oldalán tettek közzé egy bejegyzést a megszűnésről.

Fotó: TV2

“Nagyon köszönjük a sok pozitív hozzászólást, hogy ennyien visszavárjátok a műsort! Sajnáljuk, hogy a képernyőn nem tudtunk megfelelően elköszönni, de mint tudjátok, a műsor felvételről megy, nem élő, és amikor az utolsó adásokat készítettük, még nem született meg a Maradj talpon! jövőjéről szóló döntés. Készülünk az új műsorra, és ez sem kerül végleg a süllyesztőbe” – tették közzé a készítők a Maradj talpon! Facebook oldalán.

Mindez azután derült ki, hogy D. Tóth Kriszta tegnap felmondott, majd az MTVA kiszivárogtatással vádolta meg. A Vasárnapi Hírek úgy tudja, hogy a vezetőség a DTK Show műsoridejét és készítőinek számát is folyamatosan csökkentette: a legutóbbi, decemberi csoportos létszámleépítéskor D. Tóth Kriszta műsorának számos munkatársa is áldozatul esett, így a szűk stáb végül kétfősre apadt, a költségvetést pedig hatmillióra csökkentették – összehasonlításul: a műsorral felváltva futó Fábry Show-ra 22 millió forintot ad ki az MTVA adásonként.

Fotó: Neményi Márton

A lap szerint a közszolgálati vezetők politikai paranoiája odáig fajult, hogy csak azok a vendégek szerepelhettek a műsorban, akikre az MTVA rábólintott. Informátoraik szerint például Rózsa Györgyhöz nem engedték behívni barátját, Gálvölgyi Jánost, a színész még telefonon sem szerepelhetett. Majka pedig már a sminkszobában ült, amikor jött az ukáz: a rapper nem kerülhet a műsorba, mert féltek, hogy „nem kívánatos” politikai nyilatkozatot tesz. Végül felvették az adást, de legutóbbi slágerét, amely a YouTube videomegosztón az egyik legnépszerűbb volt tavaly, nem játszhatta el, mert a vezetőség szerint a szám azt sugallja, hogy „Magyarország rossz hely”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik