Szórakozás

Szilveszterkor kaszálnak a sztárok

Az év utolsó napján dupla gázsiért és dupla annyiszor lépnek színpadra, mint bármikor máskor az évben.

A zenészek pont akkor dolgoznak, amikor az átlagemberek pihennek. Náluk munkával telnek a hétvégék, az ünnepnapok és természetesen a szilveszter is. Az év utolsó napjára minden egyes szórakozóhely extra programokkal készül a vendégeknek, mindenki a sztárvendégek és különös produkciók után kapkod. A zenészek persze örülnek a dömpingnek, és igyekeznek lehetőségeikhez mérten a legtöbb felkérésnek eleget tenni.

“Tavaly szilveszterkor hat fellépésem volt, és idén is hasonló mennyiségre számítok. Általában a rendezvény típusa és a helyszínek függvényében szoktam válogatni a megkeresések között. Eszméletlen hülyeség lenne ugyanis egymás után Szombathelyen és Tiszaújvárosban koncertezni, mindennek csak az okos szervezés a titka. Ilyenkor úgy kell összehozni, hogy a fellépések ne legyenek túl messze egymástól, és akkor kényelmesen eleget lehet tenni az összes felkérésnek” – mondta Király Viktor, aki nem titkolja, hogy szilveszterkor ő is kiemelt gázsiért dolgozik.

Így van ezzel a Sugarloaf frontembere, Tóth Szabi is. A zenész elárulta, hogy régen tripla fizettséget kaptak a szilveszteri fellépésekért, de még a mai napig is minimum dupla pénzért koncerteznek az év utolsó napján.

“Minden piros betűs ünnep jó biznisz. Sokan karácsonykor is a dupla gázsit választják a családjuk helyett, de én semmi pénzért sem lépnék fel szenteste. Szilveszterkor viszont már több mint tíz éve mindig dolgozunk. Mivel mi élőben játszunk, azon a napon maximum két-három koncertet tudunk vállalni. Persze így is minden időnk percre pontosan ki van számolva, ugyanis a legkisebb hiba is a koncertek csúszásával járna” – árulta el Tóth Szabi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik