Szórakozás

Nem kérdés, ki nyeri az X-Faktort

x (x)
x (x)

Tehetség vagy egyéniség? A tökéletes hang vagy a bájos pofi a nyerő? Geszti szerint nem kérdés. De mi alapján szavaznak a nézők? Esélylatolgatás a mindent eldöntő finálé előtt.

Az X-Faktor szombati, kilencedik élő show-jában utoljára dönthettek a mentorok az énekesek sorsáról. Jövő héten, a finálé hétvégéjén ugyanis kizárólag a nézői SMS-ek számítanak majd a végső sorrend kialakulásában.

Mint az – a korábbi párbajok alakulását tekintve – borítékolható volt, ezúttal is Geszti Péter mentoráltjának, a kiesés széléről már kétszer visszatáncoló Szabó Dávidnak kellett megküzdenie a továbbjutásért. Ellenfeléül az érdekesség- és egyéniségfaktor idei győztesét, – a hangi adottságok terén a többi énekeshez képest kevésbé brillírozó – Csobot Adélt kapta. A mentorok közül utolsóként szavazó Feró – bár elmondta, nem ért egyet a döntésével – egyenlőre hozta ki az állást, és a közönségre bízta a mentoráltak sorsát. A nézői voksokat tartalmazó borítékban a 27 éves énekes-színész neve lapult, így a TOP3 mezőnyéhez, – Antal Timi és Oláh Gergő mellett – az Istenes Bencével hírbe hozott, cserfes, erdélyi lány csatlakozhatott.

“Számomra Adél volt egy kicsivel jobb. Ha Ildikó előtt szavazok, és nem az enyém az utolsó szó, akkor is az ő nevét mondtam volna. Mert tavalyhoz hasonlóan, most is a lányokért lobbizok. Miközben tudom, hogy az ellenfelük, Oláh Gergő egy zseni. Másrészt egy pillanatig nem gondoltam, hogy Dávid meg tudja nyerni a versenyt, Adélról viszont el tudom képzelni” – nyilatkozta a Hír24-nek nem sokkal az adás után Feró.

Kettős élet
“Ha negyedik helyről nem sikerült továbbjutnom, akkor nyilván első sem lehettem volna. Elfáradtam, de nagyon boldog vagyok. Sikerült ugyanis elérnem azt, amiért annak idején jelentkeztem az X-Faktorba: új lehetőségeket találtam, új kapuk nyíltak meg előttem. Hiszem azt, hogy Berezczki Zoltánhoz, Csonka Andráshoz vagy Nagy Sándorhoz hasonlóan én is meg tudom majd állni a helyem a színházban és a koncerttermekben egyaránt. Előtte azonban még bizonyítani szeretnék, letenni valami komoly dolgot az asztalra, hogy aztán Janicsák Vecához hasonlóan – aki két éve szintén negyedik lett – az ország egyik legnagyobb énekese lehessek” – mondta a Hír24-nek kiesése után Szabó Dávid.

Feróhoz hasonlóan Adél is úgy látja, most már bármi megtörténhet és – a kezdeti, negatív kritkák ellenére – akár még a végső győzelemre is esélyes lehet.

“Már azt hatalmas dolognak tartom, hogy a TOP4-be eljutottam párbaj nélkül. Úgy érzem, hogy most tényleg megküzdöttem azért, hogy a legjobb háromban legyek. Már most nyertesnek érzem magam, de természetesen – a többiekhez hasonlóan – én is a legjobbakban bízom. Innentől kezdve már tényleg bárki megnyeheti a versenyt” – magyarázta a 18 éves továbbjutó.



Mentora, Malek Miklós – az X-Faktor hazai történetében először – dupla eséllyel, két női versenyzővel vág neki a döntőnek. Bízik abban, hogy idén végre megtörik a férfiuralom, éppen ezért a női szavazókat arra kéri, Adélt és Timit támogassák majd a mindent eldöntő pillanatban.

“Adél – bár a többi énekeshez képest nagyon gyorsan fejlődik,– még nagyon az út elején jár. Még sokat kell tanulnia. A két lányom közül Timi az erősebb énekes, viszont Adél az érdekesebb egyéniség. Ami megvan az egyikben, az nincs meg a másikban. Ettől érdekes az egész, és ezért örülök, hogy végül így alakult a verseny. És bár nagy baj nem lehet a fináléban, mivel a háromból kettő az én mentoráltam, azért nagyon izgulok értük” – magyarázta Malek.



Van is miért. A 2012-es X-Faktor győztese címért folytatott küzdelemben az eddig hibátlanul menetelő Oláh Gergő szorongathatja meg a lányokat. A közmunkásként megismert, kétgyermekes családapa produkciói előtt még a legelszántabb kritikusok is fejet hajtanak. Kérdés azonban, hogy a nézők végül a tehetség vagy az egyéniség mellett teszik-e le a voksukat. Geszti Péter szerint nincs választási kényszer. Mentoráltjában mindkettő tulajdonság megtalálható.

“Adélt nem az énekléséért szeretjük. Őt a személyiségéért kedveljük. De azt gondolom, hogy ez nem elég. Nem elég csupán a kisugárzás. Jól is kell énekelni. Mint ahogy nem elég, ha valaki jól énekel, kisugárzásának is kell lennie. Azt az embert keressük tehát az X-Faktorban, akiben ezek a dolgok a legszerencsésebben kapaszkodnak össze. Most már, hogy hárman maradtak, ez egyértelműen Oláh Gergőben van meg” – részletezte a mentor.



Hogy így van-e, szombaton este, illetve vasárnap, az X-Faktor Napon kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik