Szórakozás

Szalay Balázs játékautóra cserélte terepjárgányát

Rendszeresen megveri autóversenyben Szalay Balázst kisfia. A tizennégy éves gyermek egyelőre a gokartban és a házi slotcar-bajnokságokon diadalmaskodik, ám a neves sportember szeretné, ha ez így is maradna, s fia nem kacsingatna a nagyobb autók felé. Az ismert apuka és fia most már nem csak a nappaliban mérheti össze tudását a távirányítós autós játékokban, hanem egy több mint kétszáz négyzetméteres játszótéren is.

Igazi szentély épült a távvezérlésű kiskocsik szerelmeseinek. A hatalmas terepen analóg és digitális módon is hódolhatnak szenvedélyüknek a műfaj szerelmesei. A Duna Pláza második emeletén kialakított egyedi játszóteret az ismert autóversenyző, Szalay Balázs nyitotta meg ifjú kollégájával, a hét évesen már Carrera Slotcar Magyar Bajnoki címet szerzett Tóth Benjáminnal. A népszerű terep-rally versenyző hamar egy hullámhosszra került a fiatal bajnokkal, így együtt is tesztelték a pályákat.


Balázs jól tudja, nem lehet elég korán elkezdeni a közel százesztendős játékmanufaktúra élethű autóival való száguldozást, ő és kisfia is gyakran rendeznek házi bajnokságot. A sportoló gyermeke sajnos nem tudott ott lenni a megnyitón, de Balázs megígérte neki, mindenképpen eljönnek együtt is letesztelni a pályákat.

“Mindig mindenben megver a fiam. Ha egyszer slotcar-versenyt rendezünk otthon, azaz vájatvezetéses modellautókkal versengünk, csak úgy repkednek a kiskocsik. Biztosan elhozom majd ide is őt, hiszen a világon egyedülálló Carrera RC pálya épült fel itt, hazánkban próbálhatják ki először ezt a műfaj rajongói” – mesélte Szalay Balázs, aki már csak azért is kilátogat az egyedi játszótérre gyermekével, mert szeretné, ha kisfia autószeretete megmaradna az ikonikus és élethű modelleknél.  “A feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk, ha a gyerek követne a pályán, elég egy emberért izgulni. Veszélyes szakma ez” – zárta gondolatait a sportoló, aki arról, mi a következő terve, csupán annyit árult el, hogy mindig a győzelem a cél.

Most bárki kipróbálhatja a száguldás és versenyzés élményét az ingyenes játszótéren, ahol még akár Szalay Balázsékkal is összefuthat. További információ és nyitvatartás: www.carrera-toys.com/jatszoter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik