Szórakozás

Járhatóak az utak Fejér megyében

Több jármű az árokba csúszott, illetve a havas úton akadt el. Csákberény és Söréd között, valamint Polgárdi és Füle között már járható az út, de a szél mérséklődéséig szakaszokban még hófúvás nehezítheti a közlekedést.

Reggel öt és hét óra között összesen hét alkalommal árokba csúszott, elakadt járművekhez riasztották a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit Fejér megyében. Tájékoztatta a Fehérvár24-et Szabó-Bisztricz Anett a Fejér- Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A 7-es főúton, Polgárdi-Ipartelepnél egy személygépkocsi az út menti villanyoszlopnak ütközött, amelyet kidöntött. Az oszlop az útra dőlt. A műszaki mentésben a székesfehérvári hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók vettek részt.
Nem sokkal később Polgárdi és Füle között egy utasok nélküli autóbusz hátulja az árokba csúszott. Az erős szél az éjszaka lehullott pár centiméteres havat az útra fújta több tíz centiméteres vastagságban, ezért ideiglenesen le kellett zárni ezt az útszakaszt.

A 7-es főút Lepsény és Polgárdi közötti szakaszán kisteherautó hajtott árokba. Mánynál két személygépkocsi sodródott az árokba, egy mikrobusz oldalára borult. Személyi sérülés nem történt. A 81-es főút 22-es kilométerszelvényénél egy terepjáró borult fejtetőre. Moha és Fehérvárcsurgó között egy kisáruszállító csúszott árokba.

Söréd és Csákberény között egy utasok nélküli autóbusz, egy hokótró, egy mikrobusz és két személygépkocsi akadt el. A buszt és a hókotrót a székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységek húzták ki az árokból. A műszaki mentés 9 órára véget ért, ezt követően a közútkezelő megkezdte az útszakasz tisztítását és síkosság mentesítését, majd a forgalom is megindult Söréd és Csákberény között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik