Szórakozás

Nem vonul vissza a születésnapos Törőcsik Mari

Törőcsik Mari (törőcsik mari, )
Törőcsik Mari (törőcsik mari, )

Törőcsik Mari ma tölti be a 77. életévét. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő még ma is két darabban játszik, pedig fájdalmai vannak.

A születésnaposTörőcsik Mari baráti körben ünnepel. A Nemzet színésze, a kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színésznő két barátjához is hivatalos ünnepi vacsorára. Ajándékot senkitől sem kért, mindenkitől csak egy-egy szál virágot fogad el. Törőcsik Mariról néhány hete elterjedt, hogy  visszavonul, de ennek ellenére a mai napig is két darabban játszik.

„Magamat itthon nem ünnepeltetem, de a barátaim és a kollégáim gondoskodnak a dologról. Alföldi Róbert is felköszöntött már a Nemzeti színpadán, este pedig vacsorára vagyok hivatalos. Nagyon jól vagyok, úgy érzem, hogy még most is annyit tudnék dolgozni, mint régen. Persze tudom, hogy ez nem igaz. Vissza kell vennem a tempóból, de azért a végső visszavonulásom még várat magára” – mondta a Hír24-nek Törőcsik Mari.

A színésznő annak ellenére játszik két darabban, hogy jobb keze folyamatosan fáj. Korábbi súlyos betegsége óta folyamatosan fáj a karja, ez pedig néhány hétköznapi munkában is hátráltatja.

„Sok dolog nehezebben megy emiatt, de mindent megoldunk. Az intenzív osztályon megismert kedves ápolónők és egy másik drága asszony is rendszeresen segít nekem. Az összes szomszédom is mellettem áll, ha kell. Néha át is kopogok valakihez, ha nem bírom begombolni a kabátomat” – árulta el Törőcsik Mari.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik