Szórakozás

Pénzért üzennek a sztárok

Amerikában most egy autista gyerekeket segítő szervezetnek gyűjtenek a hírességek. Egész pontosan most nem a pénzzel és minden földi jóval eleresztett színészek, énekesek és egyéb más tehetségek dollár tízezreit kell két kézzel lapátolni a szervezet banki trezorjába. Most a kevésbé tehetős lakosságon a sor.

A felhívás lényege, hogy 299 dollár adomány ellenében egy híresség (Will Ferrell, Tom Hanks, Patrick Stewart, stb.) hagy üzenetet a nagylelkű jótevő hangpostáján. Mennyire menő már ez az egész? De tényleg. Nézném a telefonom, hogy ki az az állat, aki hangpostán üzenget – lehet ez csak Magyarországon nem divat annyira – és amikor meghallgatom, akkor derül ki, hogy Morgan Freeman mond valami velős igazságot. Sokkot kapnék menten.

A hírességeknek sem kerül semmibe, hogy egy maximum 20 másodperces kis üzenetet felmondjanak. Plusz ezek a szövegek nyilván olyanok, amik se nem perdöntő bizonyítékok, se nem zsarolás tárgyát képző felvételek, csak mintegy egyszerű, kedves gesztus a rajongók felé. Akár sokszorosíthatja is az ember az üzeneteket, de akkor elveszítené értékét, egyediségét, és így már nem érné meg a rá költött, átszámítva 64 ezer forintot. Ekkora összeg egy 20 másodperces felvételért, meg egy jóindulatú segítségnyújtásért talán nem annyira vészes összeg. Nem mintha én megtehetném, de az USA elég nagy ahhoz, hogy megtalálja a felhíváshoz tartozó közép-elit közeget és megfelelő mértékű adomány gyűljön össze.

Hazánkban sajnos nincs ekkora presztízse a színészek orgánumainak, meg a hangposta is elég távolálló fogalom a hétköznapi emberektől. Az is bőven elég volt, hogy a 4-es, 6-os vonalon hallhattuk, ahogy hazánk megbecsült színészei bemondják a következő megállót, mindezt egy vonaljegy áráért cserébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik