Szórakozás

Újabb botrány Stohl körül

Bár az egyik napilap azt állította, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága perel a Stohl könyv miatt, a BVOP ezt nem erősítette meg a Hír24 érdeklődésére. Az érintettek szintén nem tudnak arról, hogy perelnék őket.

Ezzel szemben a BVOP a következő nyilatkozatott juttatta el szerkesztőségünkhöz, amely konkrét perre vonatkozó megjegyzést valóban nem tartalmaz:

„A büntetés-végrehajtási szervezet minden, a hatályos jogszabályok által biztosított eszközt igénybe vesz és a jövőben is igénybe fog venni, amennyiben úgy ítéli meg, hogy személyhez fűződő jogait – különösen jó hírnevét – megsértették. A jelen üggyel kapcsolatban a büntetés-végrehajtás a jövőben kizárólag az arra hatáskörrel rendelkező hatóságok előtt fejti ki álláspontját” – írta levelében Szalai Tímea osztályvezető.

Történjen bármi, a könyv szerzője, Szalai Vivien nem tart a pertől:

„Állok elébe minden problémának, amit esetlegesen a könyv okozott. Hivatalosan még sem András, sem én, sem a kiadó nem kapott értesítést arról, hogy valóban per van folyamatban ellenünk. De tulajdonképpen miért is ne lehetne egy brutálisan őszinte könyvet írni a 21. századi Magyarországon a börtönviszonyokról?” – tette fel a kérdést a szerző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik