Szórakozás

Dühöngtek és sírtak Damu miatt

A színész ismerőseinél kiverte a biztosítékot, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága nem engedélyezte Damu áthelyezését Tiszalökről Budapestre.

Mint ahogyan arról elsőként beszámoltunk, Damu Roland a közelmúltban kérelmezte, hogy szeretne a fővárosba kerülni, mert szerettei ott könnyebben tudnák látogatni, mint Tiszalökön. Ám hiába várta reménykedve a választ, kérését elutasították. Ezt hallva a rokonok és a barátok kiakadtak – mesélte egyikük a Hír24-nek.

„Mint ahogyan azt Ruttner ügyvéd úr is elmondta, nagyon rosszul érintett bennünket a BVOP döntése. Nem is értjük, miért nem lehetett figyelembe venni, hogy Roli legtöbb ismerőse már Budapesten él és nem Debrecenben. Ha oda akarunk utazni, az rengeteg pénzbe kerül, nem beszélve arról, hogy szabadságot kell kivenni” – panaszkodott az egyik ismerős.

A színész egyik barátja a közelmúltban azon aggodalmának is hangot adott, miszerint féltik a színész az összeomlástól. Mint mondják, szerencsére Roland jól viselte a hírt, hogy nem költözhet.

„Mit is tehetett volna mást, beletörődött. Ez ellen a határozat ellen nincs fellebbezés. Szerintem nagyon felháborító, hogy csak így, a fejünk fölött döntenek erről a dologról. Miért nem hallgatják meg a családtagokat? Bevallom, nagyon kiakadtunk, volt, aki dühében csapkodott és sírt. Úgy érezzük, példát akarnak statuálni Rolival. Ha civil lenne, biztosan engedélyezték volna számára az áthelyezést” – dühöngött az egyik rokon.

A Hír24 azonban úgy tudja, hogy az ilyen jellegű döntéseknél a BVOP-t szigorú szabályok kötik. Az általános szabály szerint ugyanis a fogvatartottaknak a bejelentett lakóhelyükhöz legközelebb eső börtönben kell letölteniük a büntetésüket. Damu bejelentett lakhelye Debrecen, ezért került Tiszalökre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik