Szórakozás

Tarány Tamás gyermekgyilkos után nyomozott

Az X-Faktor felfedezettje társaival együtt került egy szabaduló szoba fogságába. Csak akkor szabadulhatott, amikor megtalálta a gyilkost.

Hallottál már a szabaduló szobáról? Még csak most gyűrűzik be Magyarországra ez a logikai kalandjáték, amelyben csak a Te kreativitásodon múlik minden. Budapest legújabb ilyen létesítménye négy különböző szobából áll: dzsungel, horror, retro és tengerpart témájú helységekből kell kijutniuk a játékosoknak. Az emberi figyelmességre, kutatásra és jó megfigyelő készségre épülő játék első tesztelői sztárok voltak. Tarány Tamás, Vastag Csaba, Kocsis Tibor, valamint a Hooligans és az Irigy Hónaljmirigy tagjai is saját bőrükön próbálták ki a szabaduló szobákat.

Nem egyszerű rájönni, hogy melyik eszköz, tárgy vezet a megoldáshoz, mivel rengeteg dolgot lehet találni a helységekben, az óra pedig folyamatosan ketyeg. A szobák be vannak kamerázva, így központilag is követik, hogy mi zajlik a zárt falak mögött. Fontos, hogy nem az ijesztgetésen van a hangsúly. A magas adrenalin szintet az idő rohamos csökkenése, ezzel együtt a rejtélyek és rejtvények szükséges megoldása váltja ki. Ha meg van az utolsó kulcs, ami az ajtót nyitja, akkor megmenekültél.

“Nekem a horror szobából kellet kiszabadulnom, ahol egy gyermekgyilkos után kellett nyomoznom. Ha jól raktam össze, akkor ő egy sorozatgyilkos, aki gyerekeket ölt és lehordozta őket ebbe a szobába. A gyerekek által hagyott üzenetek alapján tudtunk csak kijutni. Nagyon figyelnem kellett a számokra a feladatoknál, főleg hogy a végső megoldás is egy számzáras aktatáskában található” – mondta Tarány Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik