Szórakozás

Mégsem úszta még meg a börtönt Győzike

gáspár győző (győzike, )
gáspár győző (győzike, )

Az ügyész fellebbezett a Salgótarjáni Városi Bíróság ítélete ellen – írja a Blikk.

A showman és felesége – több mint 22 milliós adócsalása miatt – 1 év 8 hónapos, illetve 1 év 6 hónapos, három évre felfüggesztett börtönt kapott. Gáspárék fellebbeztek a döntés ellen, de az ügyész is kitart korábbi álláspontja mellett, hogy a vádiratban szereplő bűncselekményeket előre kitervelten, szándékosan adóeltitkolás miatt, bűnszövetségben követték el, amiért letöltendő büntetés jár.

„Ifj. Gáspár Győző és társai ügyében a Salgótarjáni Városi Ügyészség a mai napon az I. és II. r. vádlottak vonatkozásában fellebbezést jelentett be az ítélet ellen, súlyosításért, a szabadságvesztés felfüggesztése miatt, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása végett” – tájékoztatta a Blikket Bóna Gyula főügyész-helyettes.

A vádhatóság a III. r. vádlott, az RTL-es szerződéseket aláíró menedzser büntetése ügyében nem fellebbezett. Az első fokú bíróság után immár a Balassagyarmati Törvényszék hozza meg a másodfokú döntést. A periratokban szereplő adócsalás büntetési tétele ugyanis 2-12 év közötti börtönbüntetés is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik