Szórakozás

Újabb sztár adta a kezét Nánási Pálnak

A fotóművész öt hírességet fotózott le eddig sosem látott helyzetben. Nánási Pál az ízületi gyulladásoktól szenvedők nehéz mindennapjait mutatta be megrázó képpárokkal.

Százezer ízületi gyulladásoktól szenvedő magyar felnőttnek és gyermeknek mindennapi tárgyaink használata is fájdalmas vagy lehetetlen. Az Artritisz Világnapjára Nánási Pál 2×7 fekete-fehér képből álló különleges fotósorozatot készített, amelyben egészséges és beteg kezeket „szembesített” hétköznapi tárgyakkal. A sorozat létrejöttéhez kezét nyújtotta modellként Deutsch Anita, Hegyi Barbara, Csonka András, Kocsis Tibor és Kovács Lázár is.


Minden képpár egy-egy egészséges és beteg ízületekkel rendelkező kezet ábrázol, amely valamilyen eszközt tart. A serpenyőt, játékot, ollót, poharat, vagy labdát fogók szemléletesen mutatják be, hogy mindennapi eszközeink milyen kézenfekvőek, s mégis milyen komoly feladat elé állíthatják azt, akinek betegek az ízületei. Nánási Pál még sosem csinált hasonló dolgot, de remekül megbirkózott a feladattal.

“Azt hiszem, hogy mindenkinek jó, ha egy kicsit kimozdítják a komfortzónájából, mert abból születhetnek olyan alkotások, amelyekre nem számítunk. Egy érdekes és izgalmas feladat volt, ugyanis a felkérés előtt én sem találkoztam ezzel a betegséggel. Az élet egy nagyon más területén mozgok és szerencsére a környezetemben még senkinek sem volt hasonló problémája” – mondta el a Hír24-nek Nánási Pál.


A képeken szereplő egészséges sztárkezek között van Deutsch Anitáé is, aki szívesen kölcsönözte végtagját a fotográfusnak.

“Lelkileg nagyon megviselt engem ez az egész, mert a családom érintett egy olyan betegségben, amely hasonló nehézségekkel jár. Alzheimer-kórban halt meg a nagymamám, ezért mindig felkapom a fejem, ha ilyen felkéréseim érkeznek” – mesélte a színésznő.

Az akció célja, hogy rányissa a laikus közönség szemét az RA-betegek kiszolgáltatottságára olyan élethelyzetekben, amelyekben az egészségesek elképzelni sem tudnának akadályoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik