Szórakozás

Íme, az X-Faktor első kiesője

kvaka-andrea(960x640).jpg (kvaka andrea)
kvaka-andrea(960x640).jpg (kvaka andrea)

Az X-Faktor első élő döntőjében Kvaka Andrea és Fehér Zoltán párbajozott a továbbjutásért. A két énekes közül a 22 éves lánynak ért véget a tehetségkutató.

A műsort egyből a 12 döntős közös produkciója kezdte, a stúdióban a nézők között számtalan híresség is helyet foglalt, ugyanis a 2012-es olimpia versenyzői is élőben nézték az X-Faktor első élő show-ját.

Malek Miklós szerint lány fogja nyerni a 2012-es szériát, Keresztes Ildikó állítja, a 28 év fölöttiek a nyerők, Nagy Feró biztos benne, hogy ez a csapatok éve lesz, Geszti Péter pedig örül, hogy két kislánya után most megtapasztalhatja, milyen fiús apukának lenni.

Elsőként Nagy Feró csapata, a P.J.Z. lépett színpadra, a fiúk a Black Eyed Peas slágerét adták elő. Geszti szerint ilyen itt még nem volt, az X-Faktor egy új műfajjal lett gazdagabb általuk.

A tiszta lelkű és hangú Kvaka Andrea érkezett a P.J.Z. után. Malek Miki „lánya” dögös, metálos szerelésben belecsapott a rock and roll-ba, a Guns N’ Roses dalával. Feró szerint fantasztikus volt a produkciója, Keresztes örült, hogy a leányzó le tudott koszosodni a dalhoz, Gesztit is felvillanyozta, hogy a végére megérkezett a sárkány is. Malek szerint ő egy igazi rockistennő. 

Fehér Zoltán lírai, érzelmes oldalát mutatta meg George Michael és Elton John közös dalával.

Stone két gyönyörű táncoslány kíséretében lépett színpadra, akiktől az egész dal alatt nem akart szabadulni, bár a lányok is folyton magukhoz cincálták. Maleknak szimpatikus volt, hogy otthonosan mozog a színpadon, de azért várja az X-et. Gesztinek nagy kérdés Stone, szerinte nyugdíjas volt a produkció, Feró és Keresztes ezzel rögtön vitatkozni kezdett. Ildikó örül, hogy bebizonyították, a kor csak egy állapot, és szerinte nagyon is trendi volt.

Antal Timi Whitney Houston dalával azt akarta bizonyítani, nemcsak a hangja, a szíve is a helyén van. Keresztes szerint kétségtelen, hogy ő itt az egyik legjobb énekes, az egyetlen dolog, amit kért tőle, hogy szabaduljon fel. Feró szerint iszonyat veszélyes egy ilyen kicsi csaj egy ekkora hanggal. Bevallotta, hogy miatta szereti ezt a 2012-es X-Faktort.


Az első kieső (fotó: rtlklub.sajtoklub.tv / Nánási Pál)

Feró következő csapatára, a Like-ra Geszti nyomott egy like-ot, de szerinte Szulita és Petra vitte csak a show-t. Vali kapott egy kis kritikát. Malek szerint jó volt a hangulata, hangilag azonban nem volt minden rendben a produkcióval. Feró szépnek hallotta és látta őket. 

A Backstreet Boys dalával érkezett az X-Faktor színpadára Zámbó Krisztián. Malek szerint hamiskás volt a hangja. Feró Keresztest hibáztatja a dalválasztás miatt. Geszti szerint túl sok terhet vesz magára Krisztián, szerinte az kell, hogy hitelesen adja át az érzelmeit. Ildikó szerint is a próbán sokkal jobb volt, de örül, hogy végre kilépett apja árnyékából. Krisztián mérges magára, hogy csalódást okozott, de szeretné, ha a színpad az övé lehetne legközelebb is.

Feró szerint az X-Faktor történetében előforduló legérdekesebb formáció a Spirit. Keresztes szerint nagyon jól állnak egymásnak, helyenként még ugyan nyersek, de jó bulit tudnak csinálni.

A rongylábú Oláh Gergő következett Bruno Mars slágerével. Feró csak szuperlatívuszokban tudott róla beszélni. Keresztes irigyelte Gesztit, hogy az ő csapatába tartozik a fiatal fiú. Malek tiszteli Gergőt, Geszti pedig egy dologra hívta fel a figyelmet: Malek Miklós felállva tapsolt.

„Valaki megőrül érte, valaki megőrül tőle.” Így konferálta fel Csobot Adélt mentora, Malek Miklós. Geszti állítja, olyan csajt, akin ennyi minden mozog egyszerre, még nem látott, szerinte nagyon egyben volt az előadása.

Geszti Péter mentoráltja, Szabó Dávid igyekezett kitárni lelki szárnyait utolsó előtti fellépőként Enrique Iglesias szívbemarkoló dalával. Keresztes nem tudott rosszat mondani róla, Feró irigykedve nézett Gesztire, hogy az ő csapatát erősíti a fiú.

Utolsó fellépőként Lass Bea lépett a színpadra Lady Gaga slágerével. Feró bevallotta, ő egy titkos rajongója, és külön örült, hogy most nem sírva látta. Ildikó szinte szerelmet vallott Beának, szerinte neki sehova nem kell menni, a világ fog hozzá menni.

Az összesítés előtt színpadra vonult az összes versenyző és mentoraik. Akik biztosan tovább jutottak: Oláh Gergő, a Spirit, Lass Bea, Antal Timi, Szabó Dávid, a P.J.Z., a Like, Stone, Csobot Adél és végül Zámbó Krisztián.

A párbajdalok után a mentorokra szegeződött minden tekintet. Geszti Fehér Zoltánt szeretné továbbra is látni, szerinte ő előrébb jár, mint énekes. Malek Miklósban Andi produkciója sokkal több érzelmet váltott ki, ezért szerinte Fehér Zolinak kell hazamennie. Feró szerint Kvaka Andrea nagyon hamis volt, ezért neki kell távoznia. Malek Miki ezen felháborodott, Geszti tett rendet köztük, szerinte nem volt hamis, csak kihagyott egy lényeges dallamot. Keresztes Ildi döntötte el végül a párbaj végkimenetelét, Kvaka Andreának kellett búcsút vennie az X-Faktortól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik