Szórakozás

Lázadnak az RTL nézői

VV Attila lakásügye miatt lázadoznak az RTL nézői, akik a ValóVilág nyertesének esetéből kiindulva arra a következtetésre jutottak, hogy a csatorna nekik is csalódást okozott. Azt is elmondják, miért.

A Facebookon létrehozott csoport nyílt levelet írt az RTL Klub programigazgatójának, Kolosi Péternek. Ezt a Hír24-hez is eljutatták. Egyebek mellett ez áll benne:

„Mi, az RTL Klub műsorainak régi, hűséges nézői, a ‘Lakást Attilának – Az RTL teljesítse a nézőknek tett ígéretét!’ elnevezésű Facebook-csoport immár 111 tagja arra kérjük Kolosi Pétert, hogy a televízió képernyőjén elhangzó, nekünk, nézőknek tett ígéretéhez híven járjon közbe, hogy a  ValóVilág 5. szériájának végső győztese maradéktalanul kapja meg nyereményét, amelyet nap mint nap hirdetett, reklámozott a műsor.  Idén február 26-án véget ért a ValóVilág 5. szériája, amit a nézők szavazatainak köszönhetően Knap Attila nyert meg, az eddigi ValóVilág-döntők történetében szokatlan fölénnyel. A lakásnyeremény minden ValóVilág-adás végén, a meghirdetett nyeremények felsorolásakor kiemelt helyen szerepelt. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a nyeremények felsorolásakor egyszer sem lett a nézők tudomásra hozva, hogy a nyereményért az RTL Klub ne állna teljes mértékben jót, ahogy az sem, hogy a nyeremény átadása bármilyen harmadik fél (pl. szponzor visszalépése) miatt akár veszélybe is kerülhet. Vagyis mi, nézők a ValóVilág párbajain abban a biztos tudatban szavaztunk emelt díjas sms-eken és telefonszámokon keresztül, hogy az általunk favorizált játékost hozzájuttatjuk a csatorna által folyamatosan (és bármilyen feltételes mód mellőzésével) hirdetett nyereményekhez. A lakásnyeremény csúszása miatt VV Attilának egy szállodai szobába kellett beköltöznie, és még mindig az átmeneti ‘otthonában’ lakik, immár a 8. hónapja. Ugyanakkor Ön személyesen is jót állt a nézők felé, hogy az RTL Klub mindenképpen biztosítani fogja Knap Attila részére a nyereménylakást! Szerintünk nekünk, nézőknek az elnézhető, hogy nem érdeklődünk a ValóVilág szerződéseinek jogi finomságai iránt, nem érdekel minket, hogy a szponzor vagy az RTL Klub a hunyó a nyeremény átadásának eddigi elmaradása miatt. Mi egyértelmű, feltételektől mentes ígéretet kaptunk a nyereményekről, köztük a lakásnyereményről a ValóVilág adásaiban, s ennek tudatában költöttünk a pénzünkből emelt díjas sms-ekre, telefonszámokra. VV Attila továbbra is védi a mundér becsületét, soha egy rossz szót nem szólt a csatornáról és valószínűleg ezután se fog, ahogy jelen kezdeményezésben sem vett részt, de nálunk, nézőknél, ‘fizető’ szavazóknál viszont betelt a pohár. Mi ugyanis sokszorosan kifizettük előre, bízva az RTL Klub ígéreteiben, a lakás árát is emelt díjas sms-ekben és telefonhívásokon keresztül. Nagyon sokan támogattuk Knap Attilát a szavazatunkkal, ki többet, ki kevesebbet áldozott azért, hogy ő legyen az, ‘aki mindent visz’, aki megnyeri a játékot” – írja a csoport szószólója.

A levélből kiderül továbbá, hogy a Facebook-csoporthoz tartozók attól tartanak, hogy egyéb, szintén nézői sms-ekre épülő műsoroknál is előfordulhat majd hasonló helyzet. Úgy vélik, nem hiteles az X-Faktorban szavazásra buzdítani a nézőket, miközben még VV Attila sem kapta meg a nyereményét.

„Lakást Attilának – Az RTL teljesítse a nézőknek tett ígéretét! névvel alakítottuk meg pár napja egyre növekvő Facebook-csoportunkat és oldalunkat, amelyben mi nézők, támogatók, szavazók követeljük, hogy a ValóVilág 5 győztese kapja meg, ami jár neki, kapja meg a nyereményét, amelyet nap mint nap hirdetett, reklámozott a műsor. Nem többet, nem kevesebbet, csak ami jár, amit nekünk, a nézőiknek is megígértek! Knap Attilának október 20-án van a születésnapja, kérjük segítségét és felelős közbenjárását annak érdekében, ha már eddig nem, de születésnapi ajándékként adják át neki a meghirdetett vagy azzal egyenértékű nyereménylakást, amely a probléma megnyugtató megoldását jelenthetné. Amennyiben ez valamilyen okból nem lehetséges, úgy alternatív megoldásként javasoljuk, hogy a győztes által kiválasztott lakás ellenértékét (akár előre) készpénzben teljesítsék. Az ügy megnyugtató rendezésével nem kerülne sor újabb tiltakozó akciókra, akár arra, hogy az elégedetlen nézők nagyobb számban forduljanak a Média- és Hírközlési Biztoshoz panaszbejelentéssel” – olvasható a csoport levelében.

Szerettük volna Kolosi Pétert is megkérdezni a levélről, de őt nem lehetett elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik