Szórakozás

Elekezdődött a vásárhelyi rendőrségen próbálkozó rabló pere

24.hu
24.hu

2012. 10. 02. 11:14

A Szegedi Törvényszéken megkezdődött annak a hódmezővásárhelyi fiatalembernek a pere, aki január 30-án a helyi rendőrkapitányságon próbálkozott rablással.

A vádirat szerint a húszéves, büntetlen előéletű, épületasztalos végzettségű Balog Ádám munkanélküli volt, szakmájában nem tudott elhelyezkedni. Nyolcvanezer forinttal tartozott egy volt osztálytársának, de nem volt jövedelme, ezért elhatározta, hogy kirabolja Hódmezővásárhelyen a Lázár utcai lottózót.

Reggel mielőtt elindult volna, az interneten utánanézett, mekkora büntetést kaphat a fegyveres rablásért. A lottózó előtt azonban sok kerékpár állt, ezért úgy döntött, hogy inkább a hódmezővásárhelyi kapitányságot rabolja ki. Az épületnél nem látott rendőrautót, ezért úgy gondolta, hogy az ügyeletesen kívül csak titkárnők tartózkodnak a kapitányságon.

A férfi azzal az indokkal kéredzkedett be az épületbe, hogy mosdóba kell mennie. Ott kibiztosította magával vitt pisztolyát, majd az aulában összetalálkozott két rendőrrel. Rájuk fogta a pisztolyt, és azt mondta: „Uraim, adják át értékeiket!”.
A rendőrök próbálták megnyugtatni, majd testi kényszer alkalmazásával lefegyverezték.

A tárgyaláson a vádlott azzal védekezett, bűnözők zsarolták, fenyegették, pénzt követeltek tőle. Nem mert a rendőrséghez fordulni, de védelem alá akart kerülni, ezért határozta el a bűncselekmény elkövetését.

A férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével és fegyveresen, hivatalos személy sérelmére elkövetett rablással vádolja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.