Szórakozás

Elfogatóparancsot adhatnak ki Liptai Claudia ellen

liptai claudia (liptai claudia, )
liptai claudia (liptai claudia, )

Közokirat-hamisítással vádolják az elhunyt édesanyja rokkantkártyájával parkoló színésznőt. Liptai azonban nem veszi át a vádiratot.


Kattanhat a kezén a bilincs? (Story-Best)

Közel egy éve nem veszi át Liptai Claudia azt a vádiratot, amelyet azért nyújtottak be a bíróságra, mert parkolás közben visszaélt elhunyt édesanyja rokkantkártyájával – írja a Blikk.

Közokirat-hamisítási ügyét ezért nem tudják tárgyalni, noha a bíróság már többször – egész pontosan kétszer – megpróbálta eljuttatni hozzá a dokumentumot. A lap emlékeztet, amennyiben a színésznő továbbra sem hajlandó átvenni a hivatalos levelet, elfogatóparancsot is kibocsáthatnak ellene, és bilincsben vihetik a bíróságra, ez ugyanis az eljárás abban az esetben, ha a vádlott nem reagál a bírósági megkeresésre.

Az elfogatást egyelőre nem rendelte el a bíró.

A Blikk szerint Liptai lakcíméről korábban a postai értesítés „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza, azaz a színésznőnek hiába dobta be a postás kétszer is az ajánlott levél értesítőjét, ő nem ment érte. Hogy mi van az iratokban, arról persze elvileg tudhat, mivel védője átvette a küldeményt – ez azonban nem számít vádlotti kézbesítésnek. Ezért a bíró újból megpróbálta kézbesíttetni a dokumentumokat, ez azonban ismét sikertelen volt – közölték a Fővárosi Törvényszéken.

108 millió is lehet a büntetés

Mint arról korábban hírt adtunk, tavaly közokirat-hamisítás miatt vádat emelt a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség Liptai Claudia ellen. A vádirat szerint a színész-műsorvezetőt 2011. április 13-án kapták el, amikor Budapesten, a VI. kerületben egy mozgáskorlátozott ember parkolási igazolványát használta. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól.

A törvény értelmében a bíróság 2500 és 200 ezer forint között határozhatja meg az úgynevezett napi büntetési tételt, attól függően, milyennek látja Liptai Claudia anyagi helyzetét. A bíróság emellett határoz a napi tételek számáról is, amely minimum 30, maximum pedig 540 nap lehet, attól függően, milyen súlyosnak ítéli az elkövetett bűncselekményt. A számpárok összeszorzásából kiderül, hogy amennyiben a Pesti Központi Kerületi Bíróság a művésznőt bűnösnek találja, 75 ezertől 108 millió forintig terjedő pénzbírságot kaphat. Ha nem fizet, a büntetés letöltendő szabadságvesztésre változik.

Leesett. Csak úgy

A színésznő ügyvédje az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta, “Liptai Claudia gépkocsijával egyébként nem a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen parkolt, ezzel együtt az esetért bocsánatot kér és vállalja annak következményeit”.

A Blikk akkori információi szerint a rendőrségi kihallgatáson Liptai tagadta, hogy vissza akart volna élni elhunyt édesanyja rokkantkártyájával. A színésznő azt állította, a kártya a napellenzőről akkor esett a műszerfalra, amikor terepjárójának ajtaját becsukta, egyébként vett is aznap parkolójegyet. Ezt azonban a rendőrségen nem tudta bemutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik