Szórakozás

Erővágóval járta Csongrádot a biciklitolvaj

Tucatnyi kerékpár eltulajdonítását ismerte be egy 19 éves csongrádi fiatalember hétfőn, miután a nyomozók előállították.

Az elmúlt hónapokban tucatnyi lezárt, illetve lezáratlan kerékpárt tulajdonítottak el Csongrád több részéről is – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy a bűncselekmények elkövetésével egy 19 éves helybeli fiatalember gyanúsítható megalapozottan, akit tegnap elő is állítottak. Kihallgatása során bevallotta, hogy mindig tart magánál egy erővágó fogót arra az esetre, ha megtetszik neki egy bicikli, de az le van zárva. Az elmúlt hónapokban a város számos pontjáról, így többek között a Hunyadi térről, a polgármesteri hivatal udvaráról, a posta mellől, a buszpályaudvar és az uszoda környékéről vitt magával bicikliket, amiket utána értékesített. A rendőrök a házkutatás során egy kétkerekűt találtak nála, amit a napokban lopott el.

Ellene üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás a Csongrádi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik