Szórakozás

Így vakult meg Jáksó László édesapja

Jáksó László tudja, mekkora érték a látás. Ő maga hatéves kora óta szemüveges, édesapja pedig még gyermekként, háromévesen veszítette el szeme világát.

„Édesapám egy gyógyszer mellékhatása miatt egészen kisgyermekkorában megvakult, ennek ellenére még felnőttként is voltak emlékei a színekről, hiszen nem úgy született, hogy csak teljes sötétséget látott” – kezdte a Class FM Top 20 című műsorának házigazdája.

Az ismert rádiós édesapja évekig volt a Vakok Országos Szövetségének elnöke, így Laci már gyermekként sok időt töltött vakok és gyengénlátók között.

„Nekem természetes ez a közeg, sokkal lazábban kezelem az olyan helyzeteket, ha látássérültekkel találkozom. Ráadásul apukám mellett többféle emberi sorsot is végigkövettem, így ismerem a fokozatokat, illetve azt, hogy milyen, ha valaki végleg elveszíti a látást. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom a prevenciót. A környezetnek hatalmas a felelőssége abban, hogy figyelmeztesse azt, akin látszanak a látásromlás jelei” – tette hozza Jáksó László, aki maga is odafigyel arra, hogy elmenjen az évenkénti szűrővizsgálatra.

Október a Látás Hónapja. A Magyar Látszerész Szövetség által szervezett országos kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres, évenkénti látásellenőrzés fontosságára. Ezért a kampányban részt vevő optikai szaküzletek október hónapban ingyenes látásellenőrzést és szaktanácsadást biztosítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik