Szórakozás

Jáksó: Hadjárat indult ellenem

Jáksó László (jáksó lászló, rtl klub, műsorvezető, )
Jáksó László (jáksó lászló, rtl klub, műsorvezető, )

A Marslakók producere felhagy a filmezéssel.

„Igen, a saját kudarcomnak érzem, ami történt. Szakmai életem csúcspontjának tartottam a sorozatot, négy évig dolgoztam rajta, de ha elölről kezdhetném az egészet, biztosan nem vágnék bele. Ahhoz túl sok volt az akadály, és túl sokat öregedtem közben” – mondta a Blikknek a Marslakók megszüntetése után Jáksó László, aki producerként idén év elején indította útjára a sorozatot.

A Magyar Televízió az alacsony nézettség miatt négy hónap után megszüntette a napi sorozatot, pedig eredetileg két és fél évet rendeltek meg belőle. A műsort folyamatos támadások érték – részben az állami pénzek felhasználása miatt.

„Amikor meghozták a döntést, hogy nincs tovább, az már nem fájt. Megértettem a televízió vezetőit. Nem lehet a nézőknek a nézők ellenére műsort készíteni. Márpedig ezt a sorozatot még azelőtt megutálta mindenki, hogy leült volna a fotelbe megnézni” – mondta Jáksó. A műsorvezető azt mondja, nem számolt azzal, hogy ekkora ellenszenv lengi majd körbe a sorozatot. „Hogy valójában milyen volt? Na, ez már soha nem fog kiderülni. Ahhoz több idő kellett volna. Azok a kollégák, akik készítették, a legjobbak a piacon. Náluk jobbat nem tudtam volna felvenni.”

A távozó producer szerint az ő lelkiismerete tiszta, minden forinttal el tud számolni. Azt mondja, olcsóbban gyártottak, mint bármelyik konkurens szappanopera, de ez egy költséges műfaj. „Valóságos hadjárat indult a személyem ellen. Egyszer már átéltem ilyet, amikor beültem a Heti hetesbe. Pár hétig ment a kampány, hogy tűnjek el onnan, aztán vége lett.

Ezt is túlélem. Az a baj, hogy akik keményen dolgoztak a beborításomon, azt nem vették figyelembe, hogy rajtam kívül még 120 másik embert is beborítanak. Ekkora ugyanis a stáb” – mondta Jáksó. A műsorvezető a Marslakók-bukta után visszatér a Heti heteshez, a rádióhoz, és egy csendesebb műfajhoz, a programozáshoz. „Azt hiszem, producer többé nem leszek” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik