Szórakozás

Erős Antónia betegségéről beszélt

erős antónia (erős antónia)
erős antónia (erős antónia)

Az RTL Klub híradósa rendszeresen beszél a cukorbetegséggel kapcsolatos újdonságokról, melyekkel sorstársai megkönnyíthetik az életüket. Ezt tette most is a Csak csajokban.

Kiderült, hogy az utóbbi időben megjelent egy új technológia, melynek segítségével nem kell papírra írogatni a cukorbetegeknek, hogy mikor milyen értékeket mérnek, hanem elég, ha azt beütik egy szerkezetbe. Erős Antónia úgy véli, hogy ezzel a módszerrel legfiatalabb cukorbetegek is szívesebben mérik majd naponta többször a vércukorszintjüket. Ez azért fontos, mert ellenőrzés nélkül nem lehet elérni azt, hogy a betegek vércukorértéke közel kerüljön az egészséges emberekéhez.

„Annyi betegségtudata kell, hogy mindenkinek legyen, hogy ne sodorja magát veszélybe. Emellett én soha nem gondolok magamra úgy, mint egy beteg emberre. A napi 5-8 mérés azonban elengedhetetlen. Az alapszabály az, hogy minél többször mérjük ellenőrizzük az értékeinket” – mesélte Antónia, aki azt is elárulta, az új módszerben már az is nagyon praktikus, hogy az orvos is azonnal látja a beteg adatait, így sokkal kevesebbet kell személyes konzultációra menni, mint korábban.

Antónia egyébként nagyon szerencsés, ugyanis férje mindenben támogatja betegségével kapcsolatban is. Előfordult már olyan is, hogy ő adta be neki az inzulint.

„Pontosan tudja, hogy mit kell tenni, ha elájulnék, vagy netán neki kellene beadnia az inzulint. Először vonakodott, hogy ő nem szúr belém semmit, de ma már számára is teljesen természetesek a betegséggel járó procedúrák”– mondta korábban a Best magazinnak a műsorvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik