Szórakozás

Indul a VII. Coop Rally

Budapest, 2012. szeptember 12. – A Coop lánc üzleti partnereivel összefogva immár hetedik alkalommal szervezi meg a Coop Rally-t, amelynek kezdetek óta legfontosabb célkitűzése a minőségi hazai élelmiszertermelés középpontba állítása. Hazánk 80 meghatározó élelmiszeripari cégének részvételével, Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter fővédnökségével az idei Coop Rally útvonala a nyugat-magyarországi régió gyártói és forgalmazói központjait érinti.

A rendszerváltást követően a magyar élelmiszer komoly térvesztést szenvedett el a belső piacokon, a magyar gazdaságban az import élelmiszereknek az aránya annak ellenére növekedett, hogy a hazai gazdaság képes lenne az import alapanyagok kiváltására. A Coop Gazdasági Csoport ezért minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszer-ipari gyártóbázis. Ennek népszerűsítésére 2006 óta minden év szeptemberében az üzletlánc megszervezi a Coop Rally-t, hogy felhívja a figyelmet a tisztességesen és versenyképesen működő, valamint a biztonsági előírásoknak megfelelő élelmiszertermelőkre, hazai feldolgozókra. Az eddigi hat verseny során 53 beszállítóhoz és Coop tagvállalathoz látogatott el a mezőny, rávilágítva arra, hogy a hazai nyersanyagtermelők, gyártók és forgalmazók összefogásának eredményeként kifogástalan színvonalú áru kerül az üzletek polcaira.

Az idei verseny

Az idén ismét rekordszámú lesz a részvétel, több mint 80 jelentős hazai vállalkozás képviseletében 90 két főből álló csapat vesz részt a most már tradicionálisnak nevezhető szakmai rendezvényen. A versenyben résztvevő közel 80 cég csapata a kiskereskedelmi piac 15 és az élelmiszeripar 20-25 százalékát fedi le, mintegy 1000 milliárd Ft árbevételt, 70.000 munkavállalót képviselve. Az esemény célkitűzéseivel egyetértve, Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ismét vállalta a Coop Rally fővédnökségét, Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára pedig, – aki személyesen is részt vesz a kétnapos rendezvényen – a szakmai védnökséget.

A verseny szakmai irányítását Ferjáncz Attila végzi. A résztvevők szeptember 13-14. között a kijelölt útvonalon a nyugat-magyarországi régió 9 meghatározó napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatát, valamint egy Coop boltot keresnek fel, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vesznek részt. A régiós rendezvényekre meghívást kapnak parlamenti képviselők, a közélet helyi képviselői, polgármesterek, megyei közgyűlések vezetői, valamint a helyi média munkatársai. A versenyzők szakmai megbeszéléseken konzultálnak a házigazda vállalatok és a közigazgatási szektor helyi képviselőivel.

További információk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik