Szórakozás

Osztálykiránduláson a cigi ellen kampányoló vásárhelyi diákok

Az Egészséges Vásárhely Program 2012 májusában írt ki versenyt az általános iskolák 6-8., valamint a középiskolások 9-14. osztályos tanulói számára.

A Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképzőközpont Corvin Mátyás tagintézményének 11/a. – azóta 12. évfolyamba lépett – osztálya készítette a legjobb dohányzásellenes kampányt az Egészséges Vásárhely Program tavaszi felhívására, a diákok nyereménye egy háromnapos osztálykirándulás lett – tájékoztatta a Szeged24-et Göbl Vilmos, az önkormányzat sajtóreferense.

Az EVP 2012 májusában írt ki versenyt az általános iskolák 6-8., valamint a középiskolások 9-14. osztályos tanulói számára azzal a céllal, hogy a fiatalok körében népszerű internetes közösségi oldalakat a dohányzás elleni küzdelem szolgálatába állítsák, és a fiatalok körében hitelesebb, saját maguk által megfogalmazott dohányzásellenes üzenetekkel nagyobb eséllyel vegyék fel a küzdelmet a fiatalkori dohányzással szemben.

A versenyben részt vevő tíz általános és hét középiskolai osztályban több mint 350 fiatalt vállalt szerepet a dohányzásellenes küzdelemből. A középiskolások által szervezett Facebook-kampány keretében hétszáznál is több fiatalt sikerült napi rendszerességgel megszólítani dohányzásellenes üzenetekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik