Szórakozás

Kamerák előtt sírt Ördög Nóra – Pál Loretta dala meghatotta

ördög-nóra-x-faktor (ördög nóra, x-faktor, )
ördög-nóra-x-faktor (ördög nóra, x-faktor, )

A második válogatóval folytatódott szombaton este az X-Faktor 2012, az RTL Klub tehetségkutatója. A műsorban újabb tehetségek és szórakoztató figurák léptek színpadra, olykor mosolyt vagy éppen könnyeket csalva a mentorok és a közönség arcára.

A Vladiszávlyev testvérek, Szelma és Veszna nyitották a válogatás második körét. A kétpetéjű ikerpárnak missziója az éneklés és úgy gondolják, hogy akinek tehetsége van, annak kötelező élnie is vele. Ebben biztos a mentorok is egyetértenének velük, abban viszont, hogy ők maguk tehetségesek lennének, nem, így a két lány nem jutott tovább.

Liszkai Richárd már az elején elvágta magát a mentoroknál, amikor saját MP3 lejátszóját indította el, hogy az ott hallott alapra énekeljen. Bár a Sex bomb átirata vicces volt, Ricsi nem juthatott tovább. Így járt Stribl Rebeka, Hüse Gábor Roland, Csomor Miklós, Szabó Anita és Bécsi Mónika is, pedig utóbbit Geszti Péter nehéz szível engedte haza, ugyanis ha énekhangjával nem is, de külsejével sikerült meggyőznie a lánynak a pörgő nyelvű mentort.

Kovács Erika talán élete bókját kapta Malek Miklóstól, amikor a tavalyi győztes mentor, amerikai kollégájához, a tengeren túli X-Faktorban zsűriző Britney Spearshez hasonlította a huszonnyolc éves lányt. Miklós szerint az ilyen karakterek előtt nagy jövő állhat. Ebben egyedül Keresztes Ildikó nem értett egyet, így a lány három igennel továbbjutott.

Meggyes Csabának minden vágya, hogy énekes legyen, ebben pedig legnagyobb támogatója édesapja, aki már harminc éve zenével foglalkozik. A visszafogott, szerény fiúnak produkciójával könnyekig sikerült meghatnia apukáját, a mentorokat pedig kivétel nélkül meggyőznie tehetségéről. Miklós szerint a legnagyobb dolog, hogy egyenes út van Csaba szíve és hangja között, ami nagyon ritka, pláne egy tizennyolc éves fiú esetében.

Szebenszky és Uj-Tózsa Ákos, vagyis az Ákyz formáció hiába adott elő egy közönségszórakoztató dalt az Oroszlánkirályból, ez nagyon kevés volt ahhoz, hogy eljussanak a Táborba. Elég volt azonban a továbbjutáshoz többek között Dankó Laura, Galambos Péter, Katz Zsófia, a Soldier sisters és Oprea Alex Vilhelm előadása is. Alex ráadásul egy különszámot is bemutatott miután megtudta, hogy készülhet a Táborra, ugyanis örömében akkorát esett, hogy a mentorok a nevetés mellett kicsit meg is ijedtek, hogy minden rendben van-e a földön fekvő fiúval, de végül baj nélkül végződött az ő meghallgatása is.

Pádár Alexandra Dóra nagy meglepetést okozott Geszti Péternek. A huszonkét éves lány annyira hasonlít a Gringó sztár frontemberének feleségére, hogy Péter először elgondolkozott ki vigyázhat most otthon a gyerekekre. Azt nem tudjuk, hogy Gesztiné hogyan énekel, de ha ebben is hasonlítanak egymásra Alexandrával, akkor nyugodtan elindulhatott volna ő is az X-Faktorban, mivel hasonmása könnyen vette az első akadályt és készülhet a Tábor megmérettetéseire.

Kiss Ernő Zsolt nem kis dolgot kockáztatott azzal, hogy eljött a válogatásra, hiszen pont a meghallgatás napjára volt kiírva kislánya születése, így akár le is maradhatott volna első gyermeke világra jöveteléről. Az izgatott kispapa megható és egyben hatásvadász dalválasztásával, valamint hangjával meggyőzte a mentorokat, ott a helye a Táborban.

Kovács László sosem értette, hogy negyven fölött miért temetik az embereket, ezért ő szeretne az egyik ellenpélda lenni és ötvenkét évesen sikereket elérni. Stone tisztában van azzal, hogy ha valakinek összejön az élet azt sokan kezdik utálni, éppen ezért reméli, hogy pár hónap múlva nagyon sok ember lesz, aki nem kedveli majd. A 2010-es X-Faktortól a Táborban búcsúzó rocker egy saját szerzeményt hozott a Válogatásra a mentoroknak, amely a két évvel ezelőtti kieséséről szól. Stone, ahogy dalában is énekli, igazi ”faszagyerek”, ugyanis szemtől szembe olvasott be a mentoroknak, akik négy teljesen egyértelmű igennel juttatták tovább.

A Fóris-Ferenczi testvérek együtt érkeztek az X-Faktor válogatására, ahol azonban nem együtt léptek színpadra, mindketten egyéni előadóként indultak a versenyen. Gábor a színpad mögött szurkolta végig Johanna előadását és miután testvére továbbjutott, ő is felszabadultan tudta megmutatni a mentoroknak, hogy mit is tud. Gábor talán még Johannánál is nagyobb sikert aratott, így a testvérek segíthetnek bepakolni egymásnak a Tábor előtt.

Pál Loretta sérült testvérének ajánlotta Zorán Kell ott fenn egy ország című számát. A tizenhat éves lány annyira meghatóan adta elő a dalt, hogy a színpad mögött várakozó édesanyja, Ördög Nóra és Keresztes Ildikó is szinte végigsírta a produkciót. Bár a férfi mentorok legyőzték könnyeiket, ők is átszellemülten hallgatták Lorettát, így nem is volt kérdés, hogy a jászárokszállási lány négy igen után ölelhette át újra, addig neki szorító édesanyját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik