Szórakozás

Bíróságra vihetik Nagy Feró ügyét?

nagy-fero(430x286)(1).jpg (nagy feró)
nagy-fero(430x286)(1).jpg (nagy feró)

A véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet, de csak addig, amíg az, amit mond, nem sértő, bántó vagy megalázó. Nagy Feró szombati megjegyzése még a jogászokban is kétséget ébresztett.

Mint ahogyan arról már tegnap is beszámoltunk, Nagy Feró keményen kritizálta a versenyzőket az X-Faktor szombati válogatóján. Az egyik tizennyolc éves lánynak olyan keményen beszólt, hogy még a nézők egy része is felhördült.

„Annyira baba csaj vagy, ne égesd már magad. Gyere ki, rázd meg kicsit a csöcsöd, és jó az egész. Hagyd a fenébe, nem való neked” – mondta Feró, miután Nóra elénekelte a dalát. A tanulólány láthatóan zavarban volt, könnyeivel küszködött.

A Hír24 dr. Hyross Virág ügyvédet arról faggatta, lehetnek-e jogi következményei a mentor nem éppen kedves szavainak.

“A véleménynyilvánítás a mentorokat is megilleti. A szereplők azzal, hogy kamerák elé álltak, vállalták, hogy kritizálhatják őket. Természetesen azonban a véleménynyilvánítás szabadságának is van határa. A kialakult bírói gyakorlat szerint egy véleménynyilvánítás nem lehet indokolatlanul sértő, bántó, vagy megalázó, az eset valamennyi körülményének mérlegelése mellett – szögezte le Dr. Hyross Virág.

Az eset után többen is azt mondták, Feró megalázta a lányt, akinek igenis bíróság elé kellene vinnie az ügyet, már csak azért is, hogy a jövőben ilyesmi ne történhessen meg. Egyesekben ugyanis az is felvetődött, hogy a zsűritag hirtelen kirohanásával nem a szakmai felkészültséget kritizálta, hanem női mivoltában alázta meg a lányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik