Szórakozás

Szaporodó “nyakláncletépéses” ügyek Dunaújvárosban

Nyomozócsoportot alakított a városi viszonylatban is nagy közfelháborodást keltett nyakláncletépéses bűncselekmények elkövetőinek kézre kerítésére a dunaújvárosi rendőrkapitány.

R. Szabó Ágnes szóvivő az alábbiakban foglalta össze az esetekkel, valamint a rendőri beavatkozással kapcsolatos információkat: A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több “nyakláncletépéses” bűncselekmény miatt indított nyomozást idén. Az ismertté vált esetek közül négy ügyben a nyomozás eredménnyel végződött. Kollégáink azonosították az elkövetői kört, amelynek tagjai mindezek mellett betöréssel, és egyéb. kisebb értékre elkövetett lopással is gyanúsíthatók. A hasonló ügyek mielőbbi sikeres felderítése érdekében is mindent megtesznek a dunaújvárosi rendőrök, a kapitányság vezetője nyomozócsoportot állított fel a tettesek kézre kerítése érdekében, valamint a szokásosnál nagyobb intenzitással járőröznek a város egyenruhásai is.

A még fel nem derített esetekben is sok olyan értékelhető adat áll a rendőrök rendelkezésére, amely nyomán újabb eredményes elfogások várhatók.

Tegnap újabb rablás történt- tájékoztatta a Fehérvár 24-et R.Szabó Ágnes megyei szóvivő. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság rablás bűntett gyanúja miatt nyomozást folytat ismeretlen tettessel szemben, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2012. augusztus 23-án 07:51 perc körüli időben a Dunaújváros, Vasmű úton található SPAR Áruház mögötti járdaszakaszon kitépte a sértett nyakából nyakláncát, majd meglökte. A lökés következtében a sértett a földre esett, fejét és kezét beütötte. A sértett nyaklánca elszakadt, azt az elkövető eltulajdonítani nem tudta, de a medált, ami a nyakláncon volt, elvitte.

Az elkövetőről grafika készült. A nyomozást végző Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a lakosságát segítségét kéri. Aki a grafikán szereplő személyt felismeri, azonosításában a hatóság segítségére tud lenni, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban egyéb információval bír, kérjük segítse munkánkat és jelezze a 06-25/510-510-es központi számon, vagy tegyen bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik