Szórakozás

Mérgükben rúgták be az ablakot

öbb mint ötvenezer forint kárt okoztak, amellett, hogy megbotránkoztató viselkedésükkel az utasokban is félelmet keltettek. A rongálókat eljárás alá vonta a rendőrség.

Három érdi fiatal érkezett fürdőzni a Velencei-tóhoz kedden délután, majd miután pálinkából és viszkiből is jócskán fogyasztottak indultak volna hazafelé. A gárdonyi vasútállomáson szálltak fel a Budapest felé tartó vonatra. A jegyvizsgálótól akartak menetjegyet venni, aki ekkor közölte velük, hogy ilyen állapotban nem utazhatnak a vonaton. Velencefürdő állomáson leszállította a három ittas fiatal férfit.

A fiatalok a történtek miatt mérgükben, hangos káromkodás közepette az állomásról kifelé haladva rugdosni kezdték az állomás vadonatúj épületét. Az eseményt több utas látta, egyikőjük értesítette a Gárdonyi Rendőrkapitányság ügyeletét. A helyszínre érkezett járőrök a bejelentő által megadott személyleírás alapján találta meg a településen az Érd irányába tartó három fiatalt.

Előállításukat követően megállapítást nyert, hogy a csoportból ketten vettek részt tevőlegesen a rongálásban, mely során az épület ablaka kitörött, több mint ötvenezer kárt okozva a vasúttársaságnak. Ők ketten gyanúsítottak, míg harmadik társuk tanú az ügyben.

Ajánlott videó