Szórakozás

Részeg vezetők hétvégéje

Szombaton kora reggel kerékpárjával részegen elesett egy 45 éves dunaújvárosi férfi. Állapota miatt a járőrök az alkoholszondát nem tudták használni.

A férfi könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőri intézkedésnek ellenállt, végül vér- és vizeletmintát vettek tőle. Az ügyeletes orvos súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg, majd a pszichiátriai osztályon helyezték el. Az ügyben közigazgatási eljárás indult.

Pusztaszabolcsról éjfélkor érkezett bejelentés a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére egy anyagi káros közlekedési balesetről. Egy 17 éves lány a barátja kocsijával közlekedett. Mivel vezetői engedélye nincs, feltehetőleg rutintalansága miatt elveszítette uralmát a jármű felett, majd a kerítésnek ütközött. A fiatal nővel szemben a járőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök mintavételre vitték. Az ügyeletes orvos közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg. A lány barátja azt mondta, hogy nem tudta, hogy barátnője ittas és nincs vezetői engedélye. Ellenük szabálysértési és büntető feljelentés készült.

Nem sokkal később újabb bejelentés érkezett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint Pusztaszabolcs- Besenyő összekötő úton egy 20 éves és egy 31 éves iváncsai férfi, defekt miatt anyagi káros közlekedési balesetet szenvedett. A járőrök a járműben utazó mindkét személlyel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mindkét esetben pozitív eredményt mutatott. Az idősebb férfi az ittas járművezetést elismerte. Mivel a rendőrök a helyszínen kétséget kizáróan nem tudták megállapítani, hogy valóban ő vezette az autót, ezért mindkét férfit mintavételre előállították. Az ügyeletes orvos mindkettejüknél közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg. A 31 éves férfi vezetői engedélyét a járőrök elvették és ittas vezetés miatt indul ellene büntetőeljárás – tájékoztatta a Fehérvár 24-et a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik