Szórakozás

Börtön vár a meztelenkedő sztárok mumusára

5 év 11 hónap börtön és körülbelül 150 ezer dollár kártérítés vár arra az amerikai férfire, aki több híresség és munkatársaik e-mail fiókjába tört be.

A szövetségi ügyészek szerint Christopher Chaney kompromittáló képeket szerzett többek közt Christina Aguileraról, Scarlett Johanssonról, Mila Kunisról és Renée Olsteadról.

A 35 éves Jacksonville-i fiatalember bűnösnek vallotta magát kilenc rendbeli számítógépes hackelésben a Los Angeles-i bíróságon. Kiderült, csaknem két évig naponta lépett be 50 híresség e-mail fiókjába. Egyszerűen az „Elfelejtette a jelszavát” gombra kattintott, a személyes biztonsági kérdésre a választ pedig az interneten nyomozta ki.

A férfi mikor bejutott az fiókokba, a címlistát átnézte új lehetséges áldozatokra kutatva. Az ügyészek állítása szerint Chaney a színész- és énekesnőkről meztelen képeket töltött le. A fotókat továbbította több hackernek és bulvárportálnak, akik nyilvánosságra is hozták ezeket.

A sértettek kártérítést akarnak: Aguilera 7500 dollárt vár, Johansson körülbelül 66 000 dollárt, Renée Olstead 76 000 dollárt akar kicsikarni az elkövetőből.

A férfi folytatta a hackelést azután is, hogy az FBI átkutatta a házát és lefoglalta a számítógépét. Fiatalkorú áldozata is volt, illetve 8 gyermekpornó felvételt is találtak nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik