Szórakozás

Miért nem érettségizik le Tóth Gabi?

Ismerünk olyan sztárokat, celebeket, akik nyolc általánossal szórakoztatnak. Tóth Gabi asztalosnak, VV Alekosz fűtésszerelőnek készült, ám a képesítést igazoló papírt nem sikerült megszerezniük. Vajon miért?

Tóth Gabi eredetileg egy szakmunkásképzőben tanult asztalosnak, innen igazolt át egy marketinget oktató intézménybe. Ám egyik iskolát sem fejezte be és érettségi-bizonyítványt sem szerzett. „Sajnos a magam bőrén tapasztalom, hogy minél több idő telik el, minél később szánja rá magát az ember arra, hogy tanul, annál nehezebb, mert a munka mellé szinte lehetetlen beilleszteni a folyamatos tanulást” – mondta el Tóth Gabi. Az énekesnő hozzátette, vágyik a papírra, de a megszerzését egyelőre kivitelezhetetlennek tartja.

 

Alekosz az általános iskola nyolcadik osztálya után központifűtés-szerelőnek tanult, ám ahogy ő fogalmaz, már egy év után jöttek a meglátásai. „Nem értek egyet az elmúlt évtizedek oktatási rendszerével, és erre már egy év szakmunkásképző után rájöttem, ott is hagytam az iskolát – mondja határozottan. – Már akkor minden a papír megszerzéséről szólt csak, pedig sokan, akik elvégezték ezt a szakot, azt sem tudták, hogy kell bekapcsolni a hegesztőt. Nem érzem szükségét az érettséginek, és felháborít, hogy papíroktól teszik függővé, hogy valaki elvállalhat-e egy munkát, vagy sem.”

Gabi és Alekosz mellett több hírességünk is van, akik félbeszakították tanulmányaikat: Hogy kik ők, a Storyból kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik