Szórakozás

A Csillag Születik kritikusa tudta, ki nyer majd

puzsér (puzsér róbert, csilllag születik)
puzsér (puzsér róbert, csilllag születik)

Puzsér Róbert nem titkolta csalódottságát a Csillag Születik eredményhirdetésekor. Pedig a kritikus szinte borítékolta, hogy Mészáros János Elek nyer majd.

Sokakat megdöbbentett a Csillag Születik végső döntőjének eredménye, amikor kiderült, hogy az operaénekes, Mészáros János Elek nyerte meg a tehetségkutatót. „Pedig a Quantum XXL-nek hatalmas rajongótábora volt” – mondták többen is csalódottan a verseny után. Ám nemcsak a tánccsoportot, Szirota Jennifert is rengetegen kedvelték. Mindez azonban kevésnek bizonyult, hiszen végül Mészáros János Eleket segítette győzelemhez a közönség. Puzsér Róbert szerint az operaénekes győzelmének egyszerű a magyarázata.

„Minden a XIX. századi romantikában gyökerezik. Mészáros azt a szellemiséget testesítette meg, méghozzá kiválóan. A magyar népnek szüksége van a népmesehősökre, a népmesei fordulatokra. Jön egy átlagember egy civil foglalkozással, szerencsét próbál és mutat valamit, amivel az embereket kenyérre tudja kenni. Fölpödri a bajszát, megeteti a jószágot, megkapálja a veteményt, énekel a templomban. Nem más ő, mint a szerencsét próbáló szegénylegény. A magyar közönség pedig imádja és jutalmazza ezt a mesét” – árulta el Puzsér Róbert a verseny után.

Igaz, ami igaz, a korábbi Csillag Születik-nyertesek élete valóban népmesébe illő. Utasi Árpi még 2007-ben nyerte el a közönség tetszését ízes tájszólású mesemondásával. A csantavéri származású tizenéves fiúcska a mélyszegénységből küzdötte fel magát a Csillag Születik döntőjébe, ahol a közönség őt találta a legjobbnak. A család hihetetlenül örült a nyereménynek, s úgy tűnt Utasi Árpi és családja élete jobbra fordulhat a hirtelen jött népszerűségnek köszönhetően. Ám a kiscsillagból hamar hullócsillag lett. Így Utasi Árpi végül úgy döntött, inkább szakmát tanul.

Most már papírral rendelkező traktoros és gépszerelőként folytatja pályafutását az egykori kiscsillag. „Időnként még hívják egy-egy rendezvényre fellépni, de persze nem annyiszor, mint a Csillag Születik után. Azt, hogy mi lesz a színészkedéssel, nem tudja. Nemigen beszél már róla. Majd, ha elvégzi az iskolát, eldönti, mit szeretne még tanulni. Nekem az a fontos, hogy tisztességes ember legyen belőle” – nyilatkozta a Hír24-nek még korábban Utasi Árpi édesanyja, aki azt is elárulta, hogy a nyereményt házuk vásárlására költötték.

Azt, hogy a nyereményt mire költötte a Csillag Születik második szériájának győztese, Tabáni István, nem tudni. Annyi azonban biztos, hogy a Puzsér Róbert által is említett népmesei karakter rá is tökéletesen passzolt. A teremőrből egy csapásra lett ismert énekes, aki bár mindig is csendes és visszahúzódó volt, a műsor befejeztével még inkább zárkózott lett. Bár az énekes rajongótábora még ma is hatalmas, fellépései száma megcsappant. Persze mindennek az is oka lehet, hogy az énekes– Utasi Árpihoz hasonlóan – nem az a showman típus, aki hosszú ideig lázban tudja tartani a közönséget.

Hogy Mészáros János Elek sorsa hogyan alakul majd a Csillag Születik után, még ő maga sem tudja. A 2012-es Csillag Születik nyertese abban azonban biztos, hogy az éneklést nem fogja abbahagyni. Szeretné ugyanis, hogy az általa képviselt műfaj minél szélesebb réteghez juthasson el. Ezt a kultúrmisszióját pedig akkor is folytatja, ha idő közben újabb kiscsillagok lépnek majd a színre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik