Szórakozás

Egy közeli csillag

A Csillag születik nyertese, Mészáros János Elek félig-meddig fehérvári, hiszen a Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatalának munkatársa.

A hírt már mindenki tudja, aki valaha is kíváncsi volt a tehetségkutató versenyekre: Mészáros János Elek nyerte meg a Csillag születik döntőjét. Azt már talán kevesebben tudják, hogy köztünk, fehérváriak között él ez a nagyszerű egyéniség.

Mészáros János Elek agrármérnökként dolgozik a földhivatalban, naponta bejár Alcsútdobozról. Már a hivatali munka is ellentmondásos egy ilyen csillagosdi játékban, de az, hogy ő ráadásul presbiter az Alcsúti Református Egyházközségben, és olyan hanggal áldotta meg az Isten, amit mindenki csodál, az már azért sok.

Amikor felcsendült a Hazám, hazám, te mindenem strófa, a közönség ösztönösen feltapsolt, dzsembori hangulata támadt. Elragadott mindenkit helyszínen, képernyő előtt. A zsűri tagok sem éppen népdalokon és operákon szocializálódtak, de Hernádi Judit és Pokorny Lia is csak elragadtatással tudott megszólalni. Hajós András egyik alkalommal ezt mondta: az a dolgod, hogy egyes dalokat tisztára moss!

 

Mészáros Jánosnak az éneklés és a főzés a hobbija, a kertészkedés és az állattenyésztés a szakmája, talajtani szakmérnök a Fejér Megyei Kormányhivatal Földhivatalában. Kedvenc étele a csirke aprólékleves májgombóccal és a kapros-túrós lepény. A filmek közül Abigélt kedveli, de szívesebben olvas, leginkább Jókai Mór vagy Bókay János regényeket.

Eddigi eredményei: III. Simándy József magánének verseny 2002, Szeged: I. kategóriában II. díj és különdíj. Dal-Via-Dal 2005 Veszprém nemzetközi énekverseny operett kategória II. díj. Csendül a Nóta Nemzetközi Magyarnóta Énekverseny 2009. Szentlőrinc I. díj megosztva. Dömsödi Énekverseny 2010 Operett és Magyarnóta mindkét kategóriában I. díj. Kisvárda Magyarnóta Énekverseny 2010. II. díj.

Példaképe a szülei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik