Szórakozás

Zokogott a terhes magyar híresség – Szívszorító

Megrendítő történetről számolt be a várandós Rácz Zsuzsa író. A nagysikerű Állítsátok meg Terézanyut! című könyv szerzője egy agydaganatos kisfiú történetéről mesélt.

Mint megtudtuk Dukai Veronika a Terézanyu pályázatra küldte be írását, amely különösen megérintette az írónőt, hiszen egy terhes nő megpróbáltatásairól szólt, és mint ismeretes, Zsuzsa is épp kisbabát vár.

Veronika a pályaművében leírta, hogy 30 hetes terhes volt, amikor az orvosok megállapították, hogy kisfiának, Máténak agydaganata van. A doktorok nem kerteltek, kijelentették, a baba nem éli túl a betegséget, de ha esetleg megszületik, akkor is csak vegetálni fog.

„Végig bőgtem, amikor olvastam Veronika pályázatát. Az egyik legnehezebb feladat volt. Ráadásul kivételes volt az is, ahogyan megírta. Olyan érzés, mintha az embernek kitépnék a szívét. Nem kertelt, nem szépítette a dolgokat” – mesélte az írónő az RTL Klub Csak csajok című műsorában, ahol jelen volt Veronika és kisfia Máté is. A kicsin nem látszik semmiféle probléma, pontosan olyan és úgy viselkedik, mint a korabeli gyerekek.

Édesanyja elmesélte, a legnehezebb az az időszak volt, amikor tudta, hogy a baba beteg, de még a pocakjában volt, akkor ugyanis semmit nem tehettek. Amikor megszületett, teljesen egészségesnek tűnt, pedig az agyában ott volt a tumor. Az orvosok végül úgy döntöttek, megoperálják a kisfiút, de mamáját nem sok jóval kecsegtették. Felkészítették arra, hogy a kicsi belehalhat a beavatkozásba. Szerencsére nem így történt, eltávolították a daganatot, ami szerencsére jóindulatúnak bizonyult. Ugyanakkor Veronika azt mondja, egy cseppet sem nyugodt, attól retteg, hogy bármikor kiújulhat a kicsi betegsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik