Szórakozás

Veszélyes anyag szóródott szét Nagyvenyimnél

Kedden érkezett jelzés a katasztrófavédelem Fejér megyei ügyeletére, amely szerint Nagyvenyim belterületén egy veszélyes anyagot szállító járműről a rakományból kis mennyiség az útra szóródott.

Tájékoztatta a Fehérvár24- et Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A káresethez a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője, valamint a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két egysége vonult.

A 6219-es úton a Mezőfalva felől Dunaújváros irányába haladó teherautó pótkocsiján szállított konténer zárszerkezete menet közben ismeretlen okból meghibásodott, és a konténer ajtaja a biztonsági zár ellenére résnyire kinyílt. A teherautó rakománya a környezetre veszélyt jelentő, mentesítő anyag volt, amelyet 250 grammos tégelyekben szállított. A konténer résnyire kinyílt ajtaján 10-15 darab tégely az útra esett, és mintegy 800 méter hosszan a Fő utcán szétszóródott.

A veszélyes anyag mentesítését a katasztrófavédelem közreműködésével a Magyar Honvédség végzete, és a megrongálódott tégelyeket a helyszínről elszállította.

A konténer szétnyílt zárszerkezetét a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók összeszorították, majd a katasztrófavédelem felügyelete mellett, a rendőrség közreműködésével visszakísérték Mezőfalvára.

A jármű tekintetében a veszélyes anyag közúti szállításának szabályait a megyei iparbiztonsági főfelügyelőség vizsgálta.

Ellentmondásos hírek érkeznek Kínából a vakcinák hatásosságát illetően, de még 50 százalék is megvéd a súlyos betegségtől. Társadalmi szinten viszont most üt vissza az eddigi titkolózás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.