Szórakozás

Hatalmas befolyással bír Ambrus Attila

Az egykori Viszkis rabló óriási hatással van még most is az emberekre. A Facebookon üzemeltetett rajongói oldalán ugrásszerűen nő a lájkok száma.

Ambrus Attila maga tudatta rajongóival, hogy nincs fent a Facebookon, ha ott az ő nevével jelennek meg profilok, biztosan nincs hozzá közük. Ennek ellenére a közösségi oldalon üzemeltetett rajongói profilt sokan úgy kezelik, mintha az maga Ambrus Attila lenne.

Biztosan emlékeznek még arra, hogy a Viszkis szabadulását követően még a rendőrség is vizsgálódott egy ismeretlen személy ellen, aki a közösségi hálón Ambrus Attilának adta ki magát. Végül azt állapították meg, hogy semmiféle bűncselekményt nem követett el az illető, így megszüntették a vizsgálatot. Időközben a hamis profil is eltűnt.

Nem így az profil, amelyik szintén Ambrus Attila nevében üzemel, mint rajongói klub. Tény, hogy kisbetűvel fel van tüntetve, hogy az oldalt moderátor üzemelteti, de mivel a Viszkis fotója és neve jelenik meg a kommentek mellett, sokan úgy reagálnak a bejegyzésekre, mintha tényleg a Viszkissel beszélgetnének.

A profil tehát igenis megtéveszti az embereket, akik ráadásul láthatóan isszák „Ambrus Attila” szavait és mindent megtesznek, amit csak kér. Ez többnyire olyanokban nyilvánul meg, hogy megosztják, amit a profil üzemeltetője javasol és szinte ész nélkül lájkolják az oldalt. Mostanra több mint 18 ezren fejezték ki tetszésüket, ami jelentős szám egy ilyen profil esetében.

Arról már nem is beszélve, hogy a profil üzemeltetője azzal is jelentősen befolyásolja a rajongókat, hogy saját ízlésének megfelelő politikai, illetve egyéb megjegyzéseket tölt fel. Kérdés, hogy vajon meddig csinálhatja ezt és mi a határ, mikor állítja le valaki?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik