Szórakozás

Valóban túlsúlyos a kizárt szépségkirálynő-jelölt? – Többen kiakadtak

A szakmai zsűrinek vagy a nagyközönség ízlésének kell megfelelniük a szépségkirálynő-választás középdöntőseinek? A szervezők szerint az előbbinek, ám az internetezők nagy többsége szívesebben látna a versenyben egy, az átlagoshoz közelítő lányt is, mint például a túlsúlyosnak titulált Mayle Jennifert.

Barátja, Hajdú Péter mellé állt Schobert Norbi a szépségkirálynő-választással kapcsolatos botrányban. Mint ismeretes, az egyik lányt, Mayle Jennifert – vélt vagy valós – túlsúlya miatt kizárták a versenyből, holott a 21 szépségből ő volt az, aki a facebookos közönségszavazást megnyerte. A rendezvény szervezői a Magyarország Szépe Kft. és a Frizbi Entretainment Kft. közleményt adott ki a témában:

“A Szépségkirálynő – Miss Word, Miss Universe és Miss Earth Hungary szépségversenyek jogtulajdonosa, a Magyarország Szépe Kft. és a produkciót gyártó Frizbi Entretainment Kft. a TV2-es csatornán bemutatásra kerülő Szépségkirálynő választást a nemzetközi licence szerződésben rögzítettekkel összhangban rendezi meg! A 21 döntőbe jutott versenyző közé a szakmai zsűri jóváhagyásával lehet csak bekerülni…! Sajnálatos módon a Facebook szavazáson olyan versenyzőkre is lehetett szavazni, akiket a zsűri nem hagyott jóvá, azaz nem kerültek be a középdöntős versenyzők közé. Mayle Jennifert, a Facebook szavazás győztesét előzetesen nem hagyta jóvá a zsűri, ezért nem kerülhetett be a 21 döntős lány közé és legnagyobb sajnálatunkra ki kell zárnunk. A szavazást újra indítjuk hétfőn 20.00 órától, de kizárólag a középdöntőbe bekerült lányokra lehet szavazni” – olvasható.

A történteket a legnagyobb közösségi portálon Schobert Norbi is kommentálta, elárulta, teljesen egyertért a szervezők döntésével, ,oszerint Jenny nem a versenybe való, ugyanis súlyfeleslege van. A fitneszguru azt is hozzátette, szívesen segített volna lefogyni a lánynak. A Norbi Update oldal követői szinte egy emberként háboroftak fel, a legtöbben úgy vélik, a lány nagyon szép, sőt, az, hogy nem csontsovány, még bájosabbá teszi, nem hiába nyerte meg a közönségszavazást.


Sokan arra hívják fel a figyelmet, hogy főleg a fiatal lányok értékrendjére káros a mai szépségeszmény, miszerint a 170-180 centis magassághoz az 50-55 kiló az ideális. “Majdnem minden fiatal lány azért ül a pszihológusnál/pszihiáternél,mert olyan akar lenni mint az anorexiás csontmodellek! Ez a lány szerintem csinos, de mégsem csontkollekció és talán a sok “beteg”lánynak végre esélye lenne látni egy normális csinos nőt a tévében, talán ha végre felfogná mindenki világszerte, hogy ez a normális, nem lenne ennyi beteg lány a világon!” – írja egy kommentelő.

Volt, aki postjában aki a személyeskedéstől sem riadt vissza: “Örömmel venném, ha a Hajdú-féle, pénzért műmellel pumpált botsáska asszonyka típus helyett végre pl. ez a lány lehetne a zsinórmérték. Szép teste, szép pofija van, Igaz, nincs gusztustalanul férfiasra kimunkált izomzata, mert NŐ!!!” – olvasható az Update-csoprt egyik követőjénél, más pedig nem kis iróniával azt is hozzátette, most már érti, miért lett anorexiás Hajdú-Sarka Kata.

Vannak, akik azt állítják, bolond, aki elhiszi, hogy véletlenül került be a lány a Facebook-szavazásba: “Ácsi, ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ez valóban egy véletlen baki volt? Mármint hogy nem vették észre? A “kizárása” körüli felhajtás 100-szor több reklámot hoz a műsornak, mintha “hagyták volna”, hogy a verseny során essen ki a lány, aki – szerintem – egyébként gyönyörű és egészséges. Alapesetben a kutya sem foglalkozott volna ezzel a versennyel, így viszont mindenki erről, no meg Hajdú Péterről beszél. Ügyes” – olvasható.


A botrányhoz a TV2 Mokkájában Hajdú Péter is hozzászólt, elmondta, Jennifer helyes, bájos lány, de biztosan nem állná meg a helyét Magyarország legszebb lányaként, és semmi keresnivalója a 21 középdöntős között. “Ez egy szépségverseny, a Megasztár egy énekverseny, én sem indulok el a Megasztáron” – ironizált Hajdú és hozzátette, 10 kilót kellene fogynia a lánynak, és akkor jövőre szerettel várják a válogatáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik