Szórakozás

Vége – Minden reményt elvettek Damutól

Damu Roland most már biztosan nem jöhet ki a börtönből, ugyanis a bíróság a bevonulása előre tervezett időpontjáig nem bírálta el a fellebbezésüket.

Damunak eredetileg csütörtökön kellett volna megkezdenie börtönbüntetését. Ügyvédje azonban fellebbezést adott be azon eljárás miatt, hogy a színészt előzetes értesítés nélkül már 19-én elvitték a kórházból. Egészen csütörtökig abban reménykedtek, hogy az ítélőtábla kedvezően bírálja el a fellebbezésüket és akkor Damu legalább egy rövid időre kijöhet a bv-ből. Ez azonban végül nem így történt.

Ruttner György úgy tudja, hogy nem bírálták el a fellebbezésüket, de azt a mai napig fel sem terjesztették. Sokan nem értik, kinek állhat érdekében, hogy Damu ügyét hátráltassák, és más mércével bírálják el, mint másokét. Egyesek már is arról beszélnek, hogy Damu ellen koncepciós per folyik.

Ügyében sok a furcsaság és törvénytelenségeket is felfedezni vélnek az eljárásokban. Egyebek mellett az is ilyen, hogy a színész védőjét nem értesítették arról, hogy soron kívül tárgyalnak a börtönbeviteléről. Ráadásul se Damu, se az ügyvédje nem kapta meg mai napig sem a másodfokú ítéletet, melyet 30 napon belül írásba kellett volna foglalni.

Ruttner György a Hír24-nek azt mondta, csak azt szeretnék, hogy Damu se legyen hátrányosabb helyzetbe, mint a többi elítélt. Az ügyvéd a törvényes kereteken belül mindent megtesz azért, hogy legalább erkölcsi elégtételt szolgáltassanak ügyfelének, akit szerinte nagyon érzékenyen érint, hogy végül mégsem búcsúzhatott el szeretteitől.

A színész ismerősei attól félnek, hogy a viszonylag már jó állapotban lévő Damu ismét összeomlik, ha megtudja, hogy a bíróság nem bírálta el a fellebbezésüket, így nem engedik ki a börtönből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik