Szórakozás

Jöhet a gyilkosság élő adásban

Miután Cristofel bántalmazta Veronikát, a korábbi villalakók egy emberként ítélték el a tettét. Bár a fiú a villában is gyakran felkapta a vizet, de mostani tettére azért senki nem számított.

Csides Kata pszichológus azt mondja, nem a valóságshow változtatja meg ennyire az embereket, nem ott vállnak agresszívvá, hanem a bezártság felerősíti a jellemük sajátosságait. Ez történhetett Cristofellel, de akár Alekosszal, VV Évával és BB Évivel is.

Ráadásul a castingokon szándékosan „én központú” személyeket válogatják be, hiszen ők azok, akik leginkább produkálják magukat, akik csinálják a műsort, és ezzel hozzák a nézettséget. A szakemberek úgy vélik, egyre furcsább embereket tesznek be az ilyen típusú műsorokba, ezért egyáltalán nem lehet csodálkozni azon, ha lassan élő adásban vágják majd el egymás torkát a szereplők.

Jelenleg egyébként csak azért nem történnek hasonló dolgok, vagy éppen verekedések a magyar reality műsorokban, mert a produkciók készítői szigorúan szabályozzák az ilyen megnyilvánulásokat. Ha valaki verekszik, azonnal kizárják a játékból. Volt erre példa a ValóVilágban, de az Összeesküvők című műsorban is.

Félő azonban, hogy miután az emberek már nem lesznek kíváncsiak a megszokott valóságshow elemekre, a gyártók engedélyezik az agresszív megnyilvánulásokat is. Akkor aztán biztosan, hogy kő kövön nem marad – mondják a pszichológusok, akik abban is biztosak, hogy Veronika nem mond igazat akkor, amikor azt állítja, Cristofel korábban soha nem bántalmazta.

Ráadásul a valóságshow hősök jellemét az is jelentősen eltorzítja, hogy sokan nem tudják feldolgozni a hirtelen jött ismertséget, sokan az italba menekülnek. Mindez végül pszichés zavarokhoz vezet, melyet a legtöbben képtelenek önállóan kezelni.

Érdekes az is, hogy míg az exvillalakók mind elítélik Cristofel tettét, azt azonban senki nem kívánja neki, hogy börtönbe zárják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik