Szórakozás

Kiderül, kitől tartanak leginkább a Mega-versenyzők

Bár hétről hétre végigkövetjük, miként alakul a megasztárosok népszerűsége a szavazók körében, most arra is kíváncsiak voltunk, kiért mennyire rajonganak a világhálón.

Nem csupán a Megasztár színpadán, de a virtuális térben is versengenek egymással a tehetségkutató fiatal énekesei. Érdekes követni, hogy kinek hogyan alakul a népszerűsége a rajongói oldalán, már amennyire ez lehetséges, hiszen a legtöbbük a hivatalos és magánprofiluk mellett több rajongói oldallal is rendelkezik. Vannak, akik most, a Megasztár idején nem is használják magánoldalukat, és a hivatalos lapon osztják meg a nézőkkel fotóikat, élményeiket.

Már a tehetségkutató elejétől a legtöbben Radics Gigi oldalát lájkolják, aki a szavazó nézők között is nagyon népszerű lehet, ugyanis egyetlenegyszer sem jutott még a veszélyzóna közelébe se. Hivatalos lapja jelenleg több mint hétezer facebookozónak tetszik, ő az az énekes, akitől a versenytársak a legjobban tartanak és a zsűri tagjai is többnyire superlativusokban beszélnek róla.

Radics Gigit Talán Attila követi, közel ötezer lájkolóval. A Mester Tamásra, Bochkor Gáborra is nagyon hajazó fiúért szemmel láthatóan odavannak a lányok. Bár a legutóbbi döntőben benne volt a három legkevesebb szavazatot kapott énekes között, a voksolás újraindítása után azonban rajongói megmentették. Ha pedig ez a továbbiakban is így lesz, akkor hiába a zsűri kemény kritikája – a legutóbb például Bereczki Zoltán őt küldte volna haza -, még jóideig színpadra állhat péntekenként.

Hogy mennyire nem áll egyenes arányban a Facebook-oldalak népszerűsége a szavazatok arányával, arra Nagy Kristóf Bozont az egyik példa. Bár a megasztárosok közül az ő oldala áll a harmadik helyen, közel négyezer-ötszázan kedvelik profilját, pénteken rajongótábora mégis a zsűri kezére juttatta.

A minden héten simán továbbjutó Nagy Adri és Farkas-Jenser Balázs ez idáig háromezer-ötszáz facebookos rajongóval büszkélkedhet. A műsor közben látható szavazati sorrendet tekintve volt, hogy rezgett alattuk a léc, de az utolsó percben kikerültek a veszélyzónából. Adrit egyébként nagyon bántja, hogy korábban sok kritikát kapott, hogy már ismert énekesnőként került be a Megasztárba. A két fiatalban közös lehet, hogy egy ideig mindketten nehezen nyíltak meg a színpadon, ám a zsűritagok szerint ez egyre jobban megy nekik. Balázs például a pénteki élő show-n hatalmas dicséretet kapott az ítészektől.

Fej-fej mellett halad Burgess Benji és Bihal Roland is, már ami az oldalaik tetszését illeti. Ha rajongóik összeszedik magukat, mindketten hamarosan háromezer lájkkal büszkélkedhetnek. Benjámin a döntők kezdetétől fogva sok negatív kritikát kap a zsűritől, az ítészek úgy vélik, lusta megtanulni a dalt, hangbeli hiányosságait pedig mozgással és színpadra termettségével kompenzálja. Roland, csakúgy mint Nagy Adri nem ismeretlen zenerajongók körében, a No Thanxs egykori énekeseként bőven volt alkalma belekóstolni a zenészéletbe. Ez például látszott a tehetségkutató klubkoncertjén is, ahol felsőtest-villantással vonzotta magára a női tekinteteket.

A nyolc, még döntőben lévő énekes között egyelőre Szakos Andi a sereghajtó. Ez már csak azért is különös, mert hosszú ideig  soha nem “időzött” a veszélyzónában, ráadásul a zsűritagoktól is egyre jobb kritikát kap. Az ő rajongói, úgy tűnik, kevésbé élik az életüket a virtuális térben, több mint valószínű, hogy közel kétezer lájkja nem áll arányban népszerűségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik