Szórakozás

Durva fejlemény az Ambrus Attilával kapcsolatos ügyben

Befejeződött a vizsgálat az úgynevezett ál-Ambrus Attila ügyben – erről tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír24-et.

Meglepő eredménnyel zárult annak a személynek az ügye, aki heteken keresztül visszaélt Ambrus Attila nevével a facebookon. Az illető úgy üzemeltetett egy profilt, mint ha ő lenne az igazi Viszkis rabló. Rengeteg ismerőst szerzett magának, modelleknek udvarolt, sőt újságcikkeket kért be ellenőrzésre. A rendőrség akkor figyelt fel rá, amikor arra szólította fel ismerőseit, hogy adakozzanak a beteg gyerekek javára.


Ő az igazi, akinek máris visszaéltek a nevével (Fotó: MTI)

Bár maga Ambrus Attila sem örült annak, hogy valaki a nevében garázdálkodik a világhálón, a rendőrség mégis úgy ítélte meg, az álviszkis nem követett el semmiféle törvénybe ütköző dolgot. Hivatalos közleményük szerint azért nem indítottak nyomozást, mert az ügy kivizsgálása során bűncselekményre utaló adat, vagy körülmény nem merült fel.

Ez mindenesetre elég furcsa lezárása a történetnek, ráadásul időközben a hamis profilt üzemeltető személy is eltűnt. Most nyilván nevet a markában, hiszen jó darabig élhetett vissza egy másik ember nevével. Kíváncsian várjuk, mikor és kinek a nevében gyűjtöget újra az illető. A pszichológusok ugyanis azt állítják: az ilyen, feltehetően személyiségzavarban szenvedő emberek tipikusan azok, akiket ha megijesztenek, befejezik a cselekedetüket, de amikor elcsitul a vihar, újra feltűnnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik